4,1 miljoen euro van Nederlandse Loterij voor amateurvoetbal

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

De Nederlandse Loterij steunt dit jaar het Nederlandse amateurvoetbal met € 4.102.378. Voorafgaand aan de finale van de TOTO KNVB Beker in De Kuip is het aan de KNVB toe te kennen bedrag bekend gemaakt.
Jan Dirk van der Zee, Hoofd Amateurvoetbal bij de KNVB: “We zijn Holland Lotto erg dankbaar voor de bijdrage. Deze donatie is bedoeld om het tekort aan scheidsrechters in de KNVB en clubs aan te pakken. Tot slot blijft het werven en behouden van leden een belangrijke focus door het huidige voetbalaanbod aan te passen en in te spelen op maatschappelijke trends zoals digitalisering, 7×7 voetbal en het organiseren van een flexibel voetbalaanbod.

Steun van spelers voor het voetbal in Nederland

De Nederlandse Loterij draagt ​​ieder jaar bij aan een gelukkig, gezond en bruisend Nederland. De spelers, de trainers en coaches, de scheidsrechters en alle vrijwilligers op en naast het veld, zij verdienen onze steun. Het Nederlandse amateurvoetbal gaat dit jaar ruim € 4,1 miljoen verdienen. Hiervoor wil ik ook de deelnemers aan het Nederlandse loterijspel bedanken. Want als je bij ons speelt, steun je je eigen sport en vereniging. “

De Nederlandse Loterij schenkt jaarlijks bijna de gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, sport en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het Ministerie van Financiën. Op 15 mei maakt de Nederlandse Loterij het totale bedrag bekend dat in 2022 wordt doorberekend aan de samenleving, goede doelen en sport.

[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

Plaats een reactie