Nederlandse Loterij investeert veel geld in sport

De Nederlandse Loterij is blij dat ze veel geld kunnen investeren in goede doelen in Nederland en sportdoelen in het bijzonder. De totale opbrengst van de Nederlandse Loterij was in 2017 €165.000.000,-. Dit geld zal worden verdeeld onder 18 goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging, het NOC*NSF en de aangesloten sportbonden, en het ministerie van Financiën. De organisatie wil ieder jaar de investeringen blijven verhogen.
“€ 45.000.000 euro van de opbrengsten van de Nederlandse Loterij gaat naar sportdoelen via het NOC*NSF. Het grootste deel van de € 165.000.000 aan opbrengsten”, zegt Niels Onkenhout.

NOC NSF sponsoring van loterijen

Het NOC*NSF is erg verheugd om te zien dat de Nederlandse Loterij na de fusie zulke goede resultaten heeft weten te bereiken. De Lotto en de Staatloterij zijn nog niet lang samen. De grote bijdrage die aan sport wordt geleverd is van groot belang voor heel Nederland, zegt Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF. Sport is gezond, verbindt mensen, het gaat om passie. Sport zorgt voor respect en vriendschappen, het haalt het beste in de mens naar boven. De stijgende investeringen in sport geeft de organisatie de mogelijkheid om meer mensen te bereiken en te laten genieten van sport.

Plaats een reactie