Iemand in de omgeving van Veldhoven loopt al een jaar rond zonder te weten dat hij of zijn een bijzondere prijs heeft gewonnen: de helft van een gloednieuwe Mini. De loterij wil daar nu iets aan doen en gaat op zoek naar de gelukkig winnaar.

Net als ieder jaar gaat de Staatsloterij op zoek naar winnaars van de Oudejaarstrekking van vorig jaar, die nog niet hun prijs hebben verzilverd. Dit jaar gaat het vooral om de winnaars van een Fiat Mini. Dit zijn vijf winnaars van de volledige Mini en vier winnaars die een ‘halve’ Mini hebben gewonnen, omdat zij hebben meegespeeld met een half lot.

Actie om winnaars te vinden

In Veldhoven gaat het om een winnaar die zijn of haar halve lot heeft gekocht bij de Albert Heijn aan het Meiveld. Hierom gaat de loterij bij de supermarkt staan met de Mini om de aandacht van de ‘slapende’ winnaar te krijgen. Als de winnaar zich meldt, krijgt die de waarde van de Mini uitgekeerd, gedeeld door twee. Dit bedraagt bijna 12 duizend euro.

De winnaar heeft tot 31 december 2020 23:59 uur om aanspraak te maken op zijn of haar prijzengeld. Mocht de actie bij de supermarkt niets opleveren, dan rijdt een vertegenwoordiger van de Staatsloterij door de plaats rond met een megafoon. Verder worden er winnaars van hele en halve Mini’s gezocht in Hellevoetsluis, Spijkenisse, Breda, Groningen en Franeker. In Amsterdam, Gouda en Zeewolde zijn er al een aantal winnaars gevonden door de actie.

Vorig jaar zorgde dezelfde actie ervoor dat er alsnog drie winnaars bijkwamen die een Mini hadden gewonnen.