SuperEnalotto Jackpot van 130 miljoen euro gevallen

Heel Italië was afgelopen april onder de indruk van de uitslag van de SuperEnalotto loterij. Een speler won maar liefst 130 miljoen euro omdat hij of zij een ticket had met zes nummers die precies overeenkwamen met die van de trekking! De gelukkige winnaar kocht het ticket in Caltanissetta, in Sicilië.

Wekelijkse loterij trekkingen Superenalotto

De trekkingen van de Italiaanse loterij zijn altijd een spannend moment. Het vindt drie keer per week plaats, namelijk op dinsdag, donderdag en zaterdag. Om de loterij te winnen moeten de nummers van een ticket overeenkomen met die van de trekking. Dat was dit keer het geval bij SuperEnalotto, want de winnende nummers waren 12, 23, 49, 54,72 en 73. De loterij organisatie Sisal maakte het goede nieuws bekend op Twitter.

Op vijf na grootste winnaar Italiaanse lotto

De 130 miljoen euro is op de vijf na grootste winst uit de geschiedenis van SuperEnalotto en tevens de eerste keer dit jaar dat alle zes nummers matchen met die van de trekking. Het is natuurlijk erg inspirerend om te zien hoeveel iemand kan winnen. De kans dat je de Jackpot wint is niet heel groot, maar je weet het nooit. De winkans in de SuperEnalotto is 1:622 miljoen. Een geforceerde uitbetaling bestaat trouwens niet in deze loterij. De Jackpot stijgt door totdat het een keer valt.

Eerste grote winst sinds 2017
De gelukkige winnaar heeft om precies te zijn 130.195.242.12 op zijn of haar bankrekening bijgeschreven gekregen. Het is de eerste grote winst sinds augustus 2017, toen een vrouw uit Venetië de Jackpot won van 78 miljoen euro. En dat terwijl ze maar 4.50 euro had betaald voor een ticket!

Een geschiedenis vol winnaars
De laatste Jackpot van SuperEnalotto is trouwens niet het hoogste ooit. Die eer valt toe aan een waarschijnlijk zeer gelukkige speler die in oktober 2010 een bedrag van 178 miljoen euro won. In 2016 won iemand anders nog eens 163 miljoen euro. Het laat weer eens zien hoe lucratief loterijen kunnen zijn! Ook het verdere rijtje van winnaars is zeer inspirerend. Zo won iemand in 2009 maar liefst 147 miljoen euro en bekleedt een andere Italiaan met een winst van 139 miljoen euro in 2010 de vierde plek van historische Jackpot winnaars.

Plaats een reactie