Vader luistert niet naar zijn zoon, wint 315 miljoen dollar in de Powerball loterij

Een bizarre plottwist die zelfs M. Night Shyamalan niet zou kunnen bedenken, zo is deze situatie wel te omschrijven. Al jaren waarschuwt Imel Souami zijn goklustige vader Tayeb dat hij te veel geld spendeert aan loten voor de Powerball-loterij, de Amerikaanse variant op de Lotto trekking. Al sinds 1996, toen hij als immigrant besloot om zich in Amerika te vestigen, nam hij deel aan de loterij, hopende op dat ene momentje van geluk. Bizar genoeg is het hem nog gelukt ook: in één klap won hij 315 miljoen dollar in de Powerball-loterij.

Zoals vaak het geval is bij loterijwinnaars, was het puur geluk dat Souami überhaupt het winnende lot kocht. Hij bracht een sinaasappelsapje terug naar de winkel, waarvoor hij geld terug kreeg. Van dit geld besloot hij spontaan twee Powerball loten aan te schaffen. Het lot met daarop de nummers 3, 6, 9, 17 en 56 in combinatie met het speciale Powerball-getal 25 bleek de gelukkige combinatie te zijn. Toen Souami de volgende dag zijn lot liet controleren, kon de kassière niet stoppen met het roepen van ‘oh my god’. Zelf was Souami te verbaasd om te kunnen reageren. Logisch natuurlijk, als je net te horen hebt gekregen dat je 315 miljoen dollar hebt gewonnen.

Grootste geldbedrag in Powerball loterij?

Deze jackpot is het op twee na grootste geldbedrag dat ooit gewonnen is tijdens de Powerball-loterij. Natuurlijk worden hier nog belastingen van afgetrokken, maar desalniettemin is Souami nu multimiljonair. Hij heeft dan ook direct ontslag genomen bij zijn baan, zodat hij op 56-jarige leeftijd kan gaan genieten van het leven. Maar eerst wordt een deel van de 315 miljoen dollar gebruikt om de hypotheek af te lossen en de opleidingen van zijn twee zoons te bekostigen. Zijn zoon vond het voor deze ene keer niet erg dat zijn vader niet naar hem geluisterd heeft.

Hoeveel geluk moet je hebben om überhaupt de jackpot van de Powerball-loterij te winnen? De kansen zijn immens klein: de kans dat je de Powerball daadwerkelijk wint is ongeveer 1 op 292 miljoen. Hierdoor loopt het bedrag van de jackpot enorm op, waardoor winnaars veelal in één keer multimiljonair zijn. Zoals Tayeb Souami, die met recht te omschrijven is als een geluksvogel. De grootste jackpot allertijden is dit echter niet: die eer behoort nog steeds aan Richard Wahl uit Vernon, die een bedrag van maar liefst 533 miljoen dollar won. Wat zou jij doen als je zo’n enorm bedrag zou winnen?

Plaats een reactie