Bonoloto Espana

De Bonoloto is een populaire Spaanse loterij die voor het eerst werd georganiseerd in 1988. Het is een van de vele loterijen die worden beheerd door Loterías y Apuestas del Estado, een Spaans overheidsbedrijf. Bonoloto is bedoeld als een goedkoper en toegankelijker alternatief voor andere Spaanse loterijen zoals La Primitiva en El Gordo.

Spelmechanisme

In de Bonoloto kiezen deelnemers zes nummers uit een reeks van 1 tot 49. Naast deze zes hoofdnummers wordt er een extra nummer getrokken, bekend als het ‘Complementario’, dat wordt gebruikt om een secundaire prijs te bepalen.

De trekkingen vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag, wat betekent dat spelers meerdere kansen per week hebben om te winnen.

Prijzencategorieën

Er zijn vijf hoofdprijzencategorieën in de Bonoloto:

  1. Categorie 1: 6 getallen goed
  2. Categorie 2: 5 getallen goed + Complementario
  3. Categorie 3: 5 getallen goed
  4. Categorie 4: 4 getallen goed
  5. Categorie 5: 3 getallen goed

Net als bij veel andere nationale loterijen wordt een deel van de opbrengsten van de Bonoloto gebruikt voor sociale en liefdadigheidsdoelen. Dit helpt bij de financiering van verschillende sociale en culturele programma’s in Spanje.

Verantwoord Spelen

De minimale leeftijd om deel te nemen aan de Bonoloto is 18 jaar, en er zijn richtlijnen voor verantwoord spelen om problematisch gokgedrag te minimaliseren.

Belastingen

In Spanje zijn loterijwinsten onderworpen aan belasting. Sinds 2020 zijn de eerste €40,000 belastingvrij en daarboven wordt 20% belasting geheven.

Ik hoop dat dit een uitgebreide en diepgaande uitleg biedt over de Bonoloto. Als je meer informatie wilt of verdere vragen hebt, voel je vrij om die te stellen.