USA powerball lotto

Koop nu veilig Powerball loten op internet. De powerball loterij is een van de populairste loterijen uit Amerika. Koop nu officieel loten via onderstaande button. De kosten bedragen €11.98 voor twee loten

De Powerball loterij in de Verenigde Staten is één van de bekendste loterijen ter wereld. Het is de Amerikaanse variant van het spel lotto, waarbij alles draait om het kiezen van de juiste getallen uit een getallenreeks. De Powerball loterij staat wereldwijd vooral bekend om zijn gigantisch hoge jackpotten. Het is dan ook één van de grootste loterijen ter wereld. De loterij staat open voor spelers uit binnen- en buitenland; je kunt vanuit Nederland dus ook meedoen in deze grote loterij en kans maken op één van de hoge geldprijzen.

Wat zijn de spelregels van de Powerball loterij?

Meespelen met de Powerball loterij kan eenvoudig via het internet vanuit Nederland, Belgie of ander Europees land, bijvoorbeeld via bovenstaande link. Je kunt online je loten kopen en betalen, en wanneer je een prijs hebt gewonnen krijg je dan automatisch bericht daarover. Bovendien verloopt de betaling in dat geval ook automatisch, de prijs wordt namelijk direct naar je bankrekening overgemaakt. Hoeveel loten je koopt en met hoeveel trekkingen je mee wilt doen, bepaal je uiteraard helemaal zelf.

Basisregels

 1. Kies Je Getallen: Powerball maakt gebruik van twee sets van witte en rode ballen. Spelers moeten 5 getallen kiezen uit een reeks van 1 tot 69 (witte ballen) en één getal (de Powerball) uit een reeks van 1 tot 26 (rode ballen).
 2. Inleveren van je Lot: Je kunt je lot kopen bij erkende verkooppunten of online, afhankelijk van de wetgeving van je locatie.
 3. Trekking: Er zijn twee trekkingen per week, meestal op woensdag en zaterdag.

Inzetopties

 1. Standaard Inzet: De eenvoudigste manier om te spelen; je kiest je getallen en een Powerball.
 2. Quick Pick: Laat de computer willekeurige nummers voor je kiezen.
 3. Multiplicator: Voor een extra bedrag kun je de Power Play-optie kiezen, die je winst kan vermenigvuldigen (niet de jackpot).

Winnende Combinaties

 • Jackpot: Alle 5 witte ballen en de rode Powerball.
 • Second Prize: Alle 5 witte ballen maar niet de Powerball.
 • Overige Prijzen: Verschillende prijzen voor verschillende combinaties van witte ballen en/of de Powerball.

Wanneer heb ik gewonnen?

Wanneer je mee doet aan deze loterij, dan moet je vijf getallen juist zien te voorspellen. Daarnaast kies je nog een extra getal, het zogenaamde Powerball getal. De eerste vijf cijfers moet je kiezen uit een reeks getallen van 1 tot en met 69. Voor het extra getal heb je de keus uit 26 getallen. Wanneer je met meerdere loten mee speelt, moet je op ieder lot een cijfercombinatie kiezen en een Powerball getal. Het aantal getallen dat je goed hebt voorspeld, bepaalt samen met het Powerball getal of je in de prijzen bent gevallen en hoe hoog je prijs is.

Cijfers kiezen

Je mag je getallen zelf uitkiezen, maar je kan dit ook door de computer laten doen. Sommigen mensen gebruiken graag bepaalde getallen, zoals bijvoorbeeld je geboortedatum of je geluksgetal. Ook kun je kijken naar de getallen die recent, gedurende een wat langere periode, vaak dan wel niet vaak zijn getrokken in de Powerball loterij. Dit worden ook wel de warme en koude getallen genoemd. Warme getallen zijn bijvoorbeeld 16, 12, 14, 39, 29 en 31 en onder de koude getallen bevinden zich de cijfers 67, 61, 65, 63, 66 en 60. Afhankelijk van je strategie kan je ervoor kiezen om de warme of juist de koude getallen aan te kruisen

Bron geldloterijen.nl

Prijzen met recordhoogtes in 2023

De Powerball loterij kent hoge geldprijzen. Zo start de jackpot bij een minimaal bedrag van $20 miljoen en wanneer deze gedurende een langere tijd niet valt, dan kan de jackpot oplopen tot een zeer groot bedrag. Dit komt mede omdat er 3x per week een trekking is.

Wat is de winkans voor zulke hoge prijzen?

De kans om een prijs te winnen in deze loterij ligt gemiddeld 1 op 24.87.

De kans op de jackpot is natuurlijk een stuk kleiner dan het winnen van een prijs in een lagere categorie. Zo is de kans op de jackpot van de Powerball loterij ongeveer 1 op 292.201.338, terwijl de kans om alleen de Powerball goed te voorspellen rond de 1 op 38.32 ligt. Als je alleen de Powerball goed hebt, win je een prijs in de laagste categorie. De exacte winkansen variëren en je kunt je kansen vergroten door mee te spelen met meerdere verschillende cijfercombinaties en meerdere verschillende getallen.

De trekkingen van 2023

Iedere week vinden er drie trekkingen plaats, namelijk op maandag, woensdag en op zaterdag rond 23:00 uur (lokale tijd), wat in Nederland betekent rond 5:00 de volgende ochtend. Hierbij worden er niet één maar twee tombola’s gebruikt, in tegenstelling tot de meeste andere loterijen.

De ballen zijn verdeeld in twee kleuren. Uit de witte ballen worden de eerste vijf getallen getrokken en uit de rode ballen wordt de Powerball getrokken. De uitslagen van de trekkingen zijn te zien op de Amerikaanse televisie, maar vanuit Nederland is het wellicht makkelijker om de uitslagen op internet na te lezen. Wanneer je online meespeelt krijg je bovendien vanzelf een bericht, meestal via e-mail, als blijkt dat je een prijs hebt gewonnen.

Oorsprong van de loterij

De Powerball loterij is terug te voeren tot het jaar 1988, toen het spel voor het eerst werd gespeeld. Het droeg destijds de naam Lotto America en in 1992 ging het spel verder onder de noemer Powerball. Het wordt georganiseerd door de Multi-State Lottery association, kortweg de MUSL, een non-profit organisatie die meerdere Amerikaanse kansspelen organiseert. In de loop der jaren is het spel hier en daar wat aangepast, zo werd er eerder nog met een cijferreeks van 59 getallen gespeeld. In 2015 ging men over op het huidige systeem waarbij je uit 69 cijfers moet kiezen.

FAQ

Onderstaand de veelgestelde vragen over deze Amerikaanse loterij

Moet je een Amerikaanse burger of inwoner zijn om Powerball te spelen?

Je hoeft geen Amerikaans staatsburger of inwoner van de VS te zijn om deze lotto te spelen. Spelers uit rechtsgebieden waar tickets niet worden verkocht, noch in de Verenigde Staten, noch buiten het land, kunnen =tickets kopen bij een door het verkopende rechtsgebied. Ze moeten wel voldoen aan de wettelijke leeftijdseis in het rechtsgebied van aankoop. Federale en rechterlijke belasting kan van toepassing zijn op het prijzengeld.

Valt de Powerball lotto onder Nederlands toezicht?

Nee, deze loterij is van Amerikaanse staat. Zij houden hier toezicht op en dus niet de Nederlandse kansspelautoriteti.

Feiten over de Powerball loterij

 • Benieuwd naar de winnende staat? Volgens gegevens van de Multi-State Lottery Association heeft Indiana het grootste aantal Powerball winnaars. Het is misschien tijd om een ​​reis naar Indiana te maken en daar je lot te kopen.
 • Wat zijn de Geluksgetallen van de Powerball?
  Probeert u te beslissen welke nummers u wilt spelen? 13 zullen wij dan niet adviseren deze valt niet vaak. De top meest gekozen cijfers zijn 16, 22, 26, 32, en 41.
 • Winnaars die kiezen voor de annuïteitenoptie worden betaald in 30 termijnen over 29 jaar. Winnaars die voor de lijfrenteoptie kiezen, verdienen ook meer in de loop van de tijd. Lijfrente jackpots worden ook uitbetaald in een stijgende lijn, wat betekent dat de lijfrente-uitbetaling jaarlijks met vijf procent toeneemt.
 • De hoogste Powerball ooit was $ 1,6 miljard Dollar. Drie gelukstickets delen de jackpot, waarbij $ 528,8 miljoen naar de houder van elk ticket gaat.