Loto Frankrijk

Franse loterijen en dus ook de France Loto zijn door koning François I in 1505 geïntroduceerd. Na vijf eeuwen wordt de France Loto beheert door La Française des Jeux (een van de oprichters van EuroMillions).

De prijs bedraagt 4,99 euro per lot in 2023

Meespelen met de Franse Lotto online (update 2023)

De loten voor France Loto kun je online kopen. Je kiest dan vijf getallen uit een getallenreeks van 1 tot 49 en het extra ‘Lucky Number’, uit een andere reeks van 1 tot 10. De trekkingen zijn altijd op maandag, woensdag en zaterdag om 20:30 uur. Wist je trouwens dat het huidige jackpot record staat op € 23 miljoen?

De Franse Loto is een populaire nummerloterij die iedere week drie trekkingen heeft op maandag, woensdag en zaterdag. Deelnemers kiezen vijf getallen uit een reeks van 1 tot 49 en daarnaast moet een extra getal gekozen worden tussen de 1 en 10, het geluksnummer. Het doel is uiteraard om zoveel mogelijk getallen goed te voorspellen. Als u nu meespeelt in deze loterij, maakt u bovendien kans op extra prijzen. Bij elke trekking worden namelijk tien extra prijzen weggegeven, met elk een waarde van €20.000.

Om mee te doen kies je dus een lot met vijf of zes rijen of je speelt mee met een systematisch formulier van 7, 8 of 9 getallen om om die manier met jouw geluksgetallen mee te spelen. Je kunt je geluksgetallen handmatig kiezen, via de Quick Pick (het online systeem kiest dan voor jou) of met behulp van de in je account opgeslagen geluksgetallen.

Winnaars Loto France

Wil je als winnaar uit de bus komen dan moet je alle vijf de getallen en het extra getal (Lucky Number) juist raden. Deze loterij heeft sinds 2002 al ruim 150 multi-miljonairs gecreëerd en biedt jou als speler elke week drie kansen om de volgende in deze lange lijst te worden. De grootste jackpot werd ooit gewonnen in 2011 en bedroeg €24 miljoen (een record dat in maximaal 34 rollovers verbroken kan worden)! De France Loto is één van Europa’s populairste loterijen en met de meeste winkansen. Je kunt mee spelen met een systematisch formulier van 7, 8 of 9 getallen om alle mogelijke combinaties van jouw geluksgetallen te creëren en je kansen op prijzen te vergroten. Je kan overigens winst pakken in de secundaire prijzencategorieën!

Bij de trekking maakt de France Loto tegenwoordig gebruik van een zogenaamd ‘dubbel matrix’ ontwerp, dat wil zeggen er worden twee trommels gebruikt. Een trommel voor de reguliere getallen en een tweede trommel waaruit het extra getal wordt getrokken.

 • Manieren om mee te spelen?
  Er zijn een paar mogelijkheden om mee te spelen:
 • Standaard
  Je koopt een standaard lot en kiest je eigen getallen
 • Groepsspel
  Met een groepsspel verhoog je je winkans, je speelt dan wel samen met anderen.
 • Bundel
  Je combineert standaard loten en groepsspel-aandelen in een pakket

En de winnaar is?
Je hebt gewonnen! Maar hoe incasseer je jouw prijs dan? Vrij simpel. Via de online diensten zoals theLotter wordt je per e-mail of SMS notificaties direct op de hoogte gebracht als je een prijs hebt gewonnen. Prijzen tot € 2500 worden binnen 24 uur na het officieel bekend worden van de uitslag direct op je online account gestort. Voor grotere prijzen zul je je persoonlijk in Frankrijk moeten melden. En, over de prijzen betaal je geen enkele cent belasting!

Vrijdag de 13e jackpots

De France Loto kent tien prijzendivisies die resulteren in fantastische winkansen die beginnen bij 1 op 16. Op vrijdag de 13de biedt de France Loto haar spelers de kans op een garandeerde jackpot van zeker € 13 miljoen. Bijgeloof of niet, deze extra kans is zeker een argument om een de France Loto te proberen. Overigens kan een vrijdag de 13de jackpot zeker doorgroeien tot een grotere jackpot wat bijvoorbeeld in 2014 gebeurde toen de jackpot uitkwam op € 17 miljoen!

Goedkoper je loten kopen?
Koop je je loten online dan bespaar je heel wat geld. Koop je bijvoorbeeld een multi-trekking pakket aan voor 5, 10, 25 of 52 France Loto trekkingen dan bespaar je tot wel 25%. Neem je een abonnement op de France Loto dan ontvang je 10e lot gratis! Speel je via theLotter of giantlotto dan pak je als VIP tot 20% korting op je aankopen.

Geschiedenis en ontstaan van de Française des Jeux Lotto

In 1975 ontdekten de Fransen dit spel voor het eerst, Loto. Op dat moment was Loto niets anders dan een revolutie, omdat hij kwam om onze nationale loterij te vergezellen, een loterij, die op 22 juli 1933 werd opgericht om de oorlog te annuleren. Het was Jacques Chirac, de toenmalige premier, die het decreet ondertekende op 9 juli 1975. Hij keurde de oprichting van Loto goed. Toen het voor het eerst werd opgericht, was Loto anders dan wat we nu weten: spelers moesten 6 nummers aanraken van 1 tot 49 volgens hun schema. De kansen om te winnen waren toen één op 13 miljoen voor het geplande schema.

Om eerlijk te zijn, in 2008, in oktober, veranderde Française des Jeux de Loto -regels om degene te worden die we vandaag kennen. Nu is het een kwestie van 6 nummers op het raster, maar deze keer worden slechts 5 van deze nummers geselecteerd tussen 1 en 49, het zesde nummer is alleen geselecteerd van 1 tot 10. “. Het net is 2 euro en de speler heeft een kans op een op de 10 om het af te betalen als hij een gelukkig aantal vindt.