Lotto 6aus49 Duitsland

Bij 5 trekkingen ontvang je 14,8% korting en bij 10 trekkingen 20% korting!

De Duitse Lotto is een klassieke nummer loterij. Dat houdt in dat deelnemers op een lottoformulier een aantal getallen moeten uitkiezen en vervolgens een prijs kunnen winnen wanneer deze getallen deels of geheel overeenkomen met de genummerde ballen die bij de trekking worden getrokken. De Duitse Lotto heeft een grote afzetmarkt en is daardoor een grote loterij die hoge geldprijzen kan uitkeren. Als Nederlander is het mogelijk om mee te doen aan de Duitse Lotto. In het Duits wordt de loterij de “Lotto 6aus49” genoemd, waarmee verwezen wordt naar het systeem waarbij je 6 getallen kiest uit een serie van 49.

duitse-lotto-de

Lotto 6aus49

De Duitse Lotto valt onder het Deutsche Lotto- und Totoblock (de DLTB). De DLTB organiseert ook de loterijen van de Eurojackpot, Keno en Glucksspirale. Dit is een organisatie waar zestien verschillende zelfstandige loterijen onder samen komen. De Lotto 6aus49 is in 1955 opgericht. Sindsdien is de loterij uitgegroeid tot de meest populaire loterij bij onze Oosterburen. Maar niet alleen in Duitsland is de Lotto 6aus49 in trek, ook in Nederland kent deze loterij een grote afzetmarkt. Omdat de loterij veel deelnemers kent, zijn er grote prijzen te winnen, wat de loterij ook voor buitenlanders aantrekkelijk maakt.

Getallen voorspellen bij Duitse lotto

Om mee te doen aan de Duitse Lotto, koop je een lot waarop je zes getallen moet aankruisen. Voor €15 kun je één keer meespelen met zes rijen. De getallen gaan van 1 tot en met 49. De zes getallen kies je zelf uit. Daarnaast kies je ook een supergetal uit, dit is een extra getal dat ligt tussen de 0 en de 9. Het doel is dat je de getallen kiest waarvan je denkt dat ze worden getrokken. Het idee is dus dat je probeert te voorspellen welke genummerde ballen er getrokken gaan worden.

Trekking en uitslag Lotto 6aus49

De trekking van de Lotto 6aus49 vindt twee keer per week plaats, namelijk op de woensdag en op de zaterdag. Er worden dan zes genummerde ballen plus een reservebal getrokken. Ook wordt er nog één extra bal getrokken met een cijfer tussen de 0 en de 9; dit is de superbal. Wanneer twee of meer getallen én het getal van de superbal overeenkomen met de getallen die je op je lottoformulier hebt uitgekozen, dan maak je kans op prijzen. Ook als je het supergetal niet goed hebt, kun je in de prijzen vallen. Hoe meer getallen overeenkomen, hoe hoger de prijs is die je kunt winnen.

Klik hier voor de uitslagen van de laatste trekking.

De winkans bij de Lotto 6aus49

Het prijzengeld bestaat uit 50 procent van de inleg en is verdeeld in negen prijscategorieën. Hoe groot de kans is om een prijs te winnen hangt van diverse factoren af, waaronder bijvoorbeeld het aantal deelnemers. Uiteraard maakt het ook verschil of je met één of met meerdere loten mee speelt. De kans om een prijs te winnen staat gemiddeld genomen ongeveer gelijk aan 1 op 57. De kans op een hoge geldprijs is daarbij vanzelfsprekend lager dan de kans op een kleine prijs.

Warm of koude getallen
Zoals bij meer kansspelen het geval is, kent ook de Duitse Lotto warme getallen. Dit zijn getallen die in het verleden vaker zijn gevallen dan andere getallen. De koude getallen daarentegen zijn getallen die niet vaak worden getrokken. Zo werden in 2014 als supergetallen bijvoorbeeld de nummers 4, 5 en 76 het meest getrokken en waren 6, 26, 32, 38, 43 en 49 eveneens warme getallen. De nummers 8, 13, 15, 28, 45 en 46 waren in dat jaar juist de koude getallen. Wanneer je deelneemt aan de lotto, kun je de warme en koude getallen gebruiken om je voorspelling voor de volgende trekking te doen.

Hoge geldprijzen Loterij Duitsland

De Lotto 6aus49 kent hoge geldprijzen. In 2007 viel de hoogste jackpot die ooit is uitgekeerd in deze loterij. Het ging toen om een bedrag van €45,4 miljoen. De jackpot van de Lotto 6aus49 bereikt vaker hoge sommen geld, zo viel er in 2014 bijvoorbeeld nog een jackpot van een kleine €27 miljoen. Uiteraard worden er ook kleinere prijzen uitgekeerd, vanaf €10. Een groot voordeel van de Duitse Lotto is dat de prijzen vrij zijn van kansspelbelasting. Van het bedrag dat je wint hoef je dus niets af te staan aan de belastingdienst.

De uitslag live volgen of opzoeken
Op televisie kun je de trekking van de Duitse Lotto volgen. Dit wordt uitgezonden op Duitsland 1. Ook op de Duitse teletekstpagina’s zijn de uitslagen van de trekkingen terug te vinden. Daarnaast kun je de uitslagen opzoeken op de internetpagina van de Lotto 6aus49 of op de website van theLotter. Kleinere prijzen worden direct op je rekening gestort, maar voor grotere prijzen kan gevraagd worden om deze persoonlijk in Duitsland op te komen halen.

loterij-ballen-trekking

Meespelen vanuit Nederland
Het is goed mogelijk om als Nederlander of vanuit Belgie mee te spelen met de Lotto 6aus49. Je kunt er voor kiezen om mee te doen voor de trekking op woensdag of op zaterdag, of je kunt meedoen voor beide trekkingen. Als Nederlander kun je niet mee spelen via de website van de Duitse Lotto, maar online mee doen kan wel via de site van theLotter. Dit is een organisatie die het mogelijk maakt om online met vele verschillende loterijen uit diverse landen van over de hele wereld mee te spelen.

Eenmalig of doorlopend
Wanneer je mee wilt spelen in de Duitse Lotto, dan kun je dit eenmalig doen. Je kunt er echter ook voor kiezen om doorlopend mee te blijven spelen. In dat geval kies je voor een abonnement en wordt het bedrag voor de loten vanzelf van je rekening afgeschreven. Je hebt er dan geen omkijken meer naar en speelt automatisch mee. Via de website van theLotter kun je zelf online je getallen uitkiezen. Ook geeft de site de uitslagen weer en kan je er voor kiezen om emailnotificaties te ontvangen.

loten-kopen-button

De kosten zijn € 2,50 per rij