Lotto 6aus49 Duitsland

Speel vanuit Nederland online mee met de Duitse lotto 6 aus 49. De prijs bedraagt € 3,95 per lot. Na betaling ontvang je een officieel lot in je account. Wij merken vanaf 2015 een trend dat steeds meer Nederlanders de behoefte hebben om loterijen buiten de landgrenzen te spelen. De Lotto uit Duitsland is er hier dus 1 van. Er worden natuurlijk ook Duitsers net over de grens in Nederland die graag toch willen meespelen met hun traditionele loterij 6 aus 49.


Hoe koop ik een lot (online) voor de 6aus49?

Meld je aan via onderstaande knop en kies uw favoriete getallen. Een lot kost 3,95 en u krijgt vervolgens een officieel lot per mail toegestuurd. Wij hebben transacties getest en als betrouwbaar ervaren.

Promotie in 2023: koop 1 lot voor € 3,95 en ontvang er 1 gratis twv € 3,95


Basisregels 6 aus 49

De spelregels voor de Duitse “6 aus 49” loterij zijn als volgt:

Nummerselectie

In deze loterij moet je 6 reguliere nummers kiezen uit een reeks van 1 tot 49. Deze 6 nummers worden de “hoofdnummers” genoemd. Om mee te doen aan de Duitse Lotto, koop je een lot waarop je zes getallen moet aankruisen. Voor €15 kun je één keer meespelen met zes rijen. De getallen gaan van 1 tot en met 49. De zes getallen kies je zelf uit. Daarnaast kies je ook een supergetal uit, dit is een extra getal dat ligt tussen de 0 en de 9. Het doel is dat je de getallen kiest waarvan je denkt dat ze worden getrokken. Het idee is dus dat je probeert te voorspellen welke genummerde ballen er getrokken gaan worden.

Bonusgetal

Naast de 6 hoofdnummers moet je ook een extra nummer kiezen, dat de “Superzahl” wordt genoemd. De Superzahl is een nummer van 0 tot 9.

duitse-lotto-de

Trekkingen Duitse lotto

De trekkingen voor “6 aus 49” vinden doorgaans twee keer per week plaats, meestal op woensdag en zaterdag. Om de jackpot te winnen, moet je alle 6 hoofdnummers en de Superzahl correct hebben voorspeld. Er zijn echter ook andere prijscategorieën voor deelnemers die minder nummers correct hebben.

Wanneer twee of meer getallen én het getal van de superbal overeenkomen met de getallen die je op je lottoformulier hebt uitgekozen, dan maak je kans op prijzen. Ook als je het supergetal niet goed hebt, kun je in de prijzen vallen. Hoe meer getallen overeenkomen, hoe hoger de prijs is die je kunt winnen.

Klik hier voor de uitslagen van de laatste trekking.

Prijzen en verdeling

Naast de jackpot zijn er prijzen voor degenen die 6 hoofdnummers correct hebben (tweede prijs), 5 hoofdnummers plus de Superzahl (derde prijs), en verschillende andere combinaties van correcte nummers.

De prijzen worden verdeeld op basis van het aantal winnaars in elke prijscategorie. Als er meerdere winnaars zijn in dezelfde categorie, wordt de prijs verdeeld onder hen.


Hoe wordt het prijzengeld verdeeld bij Lotto.de?

De LOTTO.de loterij heeft 12 inzetkolommen met 49 nummers in elke kolom. In de inzetkolom dient u 6 getallen aan te kruisen. Het laatste cijfer van het ticketnummer is uw supernummer LOTTO 6aus49.

Naast de 6 winnende nummers bepaalt de trekking ook een supergetal tussen 0 en 9. Win door minimaal 2 overeenkomende winnende nummers plus het juiste Supernummer en maximaal 6 juiste winnende nummers plus het juiste Supernummer te voorspellen. De bonus is 50% van de inzet en is verdeeld in 9 prijscategorieën.


DLTB

De Duitse Lotto valt onder het Deutsche Lotto- und Totoblock (de DLTB). De DLTB organiseert ook de loterijen van de Eurojackpot, Keno en Glucksspirale. Dit is een organisatie waar zestien verschillende zelfstandige loterijen onder samen komen. De Lotto 6aus49 is in 1955 opgericht. Sindsdien is de loterij uitgegroeid tot de meest populaire loterij bij onze Oosterburen. Maar niet alleen in Duitsland is de Lotto 6aus49 in trek, ook in Nederland kent deze loterij een grote afzetmarkt. Omdat de loterij veel deelnemers kent, zijn er grote prijzen te winnen, wat de loterij ook voor buitenlanders aantrekkelijk maakt.


Getallen voorspellen & win kansen

Het prijzengeld bestaat uit 50 procent van de inleg en is verdeeld in negen prijscategorieën. Hoe groot de kans is om een prijs te winnen hangt van diverse factoren af, waaronder bijvoorbeeld het aantal deelnemers. Uiteraard maakt het ook verschil of je met één of met meerdere loten mee speelt. De kans om een prijs te winnen staat gemiddeld genomen ongeveer gelijk aan 1 op 57. De kans op een hoge geldprijs is daarbij vanzelfsprekend lager dan de kans op een kleine prijs.


Warm of koude getallen

Zoals bij meer kansspelen het geval is, kent ook de Duitse Lotto warme getallen. Dit zijn getallen die in het verleden vaker zijn gevallen dan andere getallen. De koude getallen daarentegen zijn getallen die niet vaak worden getrokken. Zo werden in 2014 als supergetallen bijvoorbeeld de nummers 4, 5 en 76 het meest getrokken en waren 6, 26, 32, 38, 43 en 49 eveneens warme getallen. De nummers 8, 13, 15, 28, 45 en 46 waren in dat jaar juist de koude getallen. Wanneer je deelneemt aan de lotto, kun je de warme en koude getallen gebruiken om je voorspelling voor de volgende trekking te doen.

loterij-ballen-trekking

Spiel 77- en SUPER 6-loterijen

Voor LOTTO 6aus49 kunt u ook deelnemen aan de aanvullende Spiel 77- en SUPER 6-loterijen en aan de GlücksSpirale.

LOTTO 6aus49 kan worden gespeeld op elk ontvangstpunt van de Duitse loterij- en poolbedrijven en hier op LOTTO.de. U kunt deelnemen aan de trekking op woensdag of zaterdag en de mogelijkheid hebben om de loterij op LOTTO.de maximaal vijf weken onveranderd mee te spelen of een doorlopend spel te starten.

De kosten zijn € 3,95 per rij

Om deel te nemen aan de “6 aus 49” loterij, moet je oud genoeg zijn volgens de wettelijke leeftijdsgrens in Duitsland.