Australische OZ Lotto

De Australische Oz Lotto, begon oorspronkelijk als een vrij eenvoudig 6/45 formaat lottospel, wat betekent dat spelers zes ballen moesten selecteren uit een mogelijke 45. Oorspronkelijk was het spel identiek aan de zaterdaglotto. Naarmate de tijd vorderde, nam ook de spelstructuur toe. In oktober 2005 werd een zevende nummer toegevoegd aan de trekking, wat de kans op het scoren aanzienlijk verlengde. De Oz Lotto garandeert een minimale jackpot van $ 2.000.000. De Oz Lotto wordt wekelijks getrokken in Melbourne (elke dinsdag) en wordt uitgezonden om 20.30 uur (AEST).

Koop een lot voor de OZ lotto

Hoe speel je de Australie OZ Lotto?

Om het Oz Lotto-spel te spelen, moeten spelers zeven ballen selecteren uit een selectie van 45. Om de ​​jackpot winst te behalen, moeten spelers alle zeven getrokken nummers juist voorspellen. Naast de zeven getrokken ballen, worden er nog twee getrokken, ook wel de bonus nummers genoemd. Heb je alles goed dan win je de OZ jackpot van minimaal 2 miljoen euro.

Ondanks de bescheiden startpot van $ 2 miljoen, laat je niet misleiden – de Oz Lotto heeft het eervolle onderscheid dat hij twee van de grootste loterij jackpots in de Australische geschiedenis heeft weggegeven.

Een ander interessant punt is dat de Oz Lotto een rollover-limiet heeft van 25 opeenvolgende trekkingen. Zodra het die drempel bereikt en de jackpot nog steeds niet is opgeëist, zal het filteren en worden toegekend aan het tweede prijsniveau.

Grootste OZ jackpot

De grootste jackpot was $ 112 miljoen, verdeeld over vier zeer gelukkige deelnemers. De op een na grootste jackpot die werd gewonnen was $ 106.549.984.

De kans om een ​​loterijwinst in de eerste divisie (jackpot) te scoren met de Oz Lotto bedraagt ​​momenteel 1 op 45.379.620.