UK National Lotto

Koop nu een ticket >>

De UK Lotto werd in 1994 opgericht onder de naam UK National Lottery. In het begin werd er een keer per week een trekking gehouden (iedere zaterdag). Drie jaar later werd de tweewekelijkse trekking ingevoerd, vanaf dat moment werden de trekkingen gehouden op woensdag- en zaterdagavond.

Deze loterij biedt prijzen aan die in Europa tot de hoogste behoren. Ook heeft deze loterij wel een prestigieuze naam op het gebied van donaties aan goede doelen. Op dit moment wordt een deel van de opbrengst namelijk verdeelt onder ruim 800 goede doelen!

online-lot-uk-thunderball

In 2002 werd in maart de naam van de loterij veranderd van UK National Lottery naar UK Lotto, de naam die we vandaag de dag nog steeds kennen. Sinds dat moment draagt deze loterij in ruime mate bij aan het succesvol werven van fondsen voor de National Lottery Good Causes stichting. Dat is een stichting die, onder andere met behulp van de UK Lotto, honderden hulpbehoevende organisaties ruimschoots ondersteunt.

Vernieuwingen Engelse Lotto

In 2013 kreeg de UK Lotto een vernieuwing. Deze vernieuwing hield in dat de jackpots waarmee de wekelijkse trekkingen beginnen verhoogt werden. Daarnaast werd er een verloting aan de loterij toegevoegd die in iedere trekking 50 winnaars van £20.000 oplevert!

Op 5 oktober 2013 kreeg de UK Lotto een make-over die de bedragen waarmee de jackpots in beide wekelijkse trekkingen van deze loterij beginnen, verhoogde en een verloting aan de loterij toevoegde die in elke trekking 50 winnaars van oplevert! Maar de make-overs waren nog niet voorbij want in 2015 werd de getallenreeks waar spelers uit konden kiezen verruimd naar 1 tot 59 (voorheen was dat 1 tot 49). Op die manier namen de winkansen ook toe, van 1 op 14 miljoen naar 1 op 10 miljoen. Ook de jackpotprijzen werden weer verhoogd en de UK Lotto leverde op dat moment in iedere trekking wel een winnaar van de prijs van £1 miljoen Britse pond en twintig winnaars van de prijs van £20.000 op.

Jackpot record UK Lotto

Het gevestigde jackpotrecord staat op £66 miljoen dat moest worden gedeeld door twee spelers. Daarvoor was er al een record neergezet in 1996 van ruim £42 miljoen Britse pond.

En wie weet waar en wanneer het volgende jackpotrecord zal worden gebroken?

loten-kopen-button