Eurojackpot

De Eurojackpot is een Europese loterij waarbij je wekelijks kans maakt op geldprijzen door het voorspellen van getallen. Van de opbrengst van de loten wordt een deel gedoneerd aan diverse goede doelen. De Eurojackpot in Nederland valt dan ook onder de nationale loterij. Door deel te nemen maak je daardoor niet alleen zelf kans op een geldprijs van 120 miljoen euro, maar steun je ook organisaties die zich onder andere richten op sport en gezondheid. Ook als je niet wint, is je deelname dus toch zinvol. Wil jij ook zoveeeel meer en onhollands rijk worden speel dan mee.

Hoe koop ik online een lot voor de Nederlandse eurojackpot?

Volg de volgende stappen:

  1. Kies je aantal loten
  2. Stel jouw loten samen
  3. Kies zelf je getallen
  4. inloggen of registreren
  5. Klaar! je speelt nu mee

Wat houdt abonnee spelers zijn in bij de Eurojackpot?

Bij abonnee speler speel je 2x per week automatisch mee met de trekking van de Eurojackpot. Het geld wordt automatisch afgeschreven en je hebt er dus geen omkijken naar. Als je nu abonnee wordt dan maak je kans op extra prijzen tot € 10.000. Geen geldbeloningen? Ontvang 10 gratis Eurojackpot-tickets ter waarde van € 20. Bekijk hier de voorwaarden.

Trekkingsuitslag & jackpot stand (2023)

De kosten bedragen € 2,- per lot in 2023.

deelnemende-landen-eurojackpot-loterij

Onderdeel van de Nederlandse Lotto

De Eurojackpot is opgericht in 2012 en is onderdeel van De Lotto, die al sinds 1961 bestaat. De Lotto staat een deel van de inleg af aan diverse goede doelen. Wettelijk is vastgelegd om welke goede doelen het gaat. Van het netto rendement doneert De Lotto ieder jaar circa 70 procent aan de NOC*NSF, die het geld weer verder verdeelt onder een groot aantal sportbonden. Door mee te doen aan de Eurojackpot steun je dus de (top)sport in ons land. De NOC*NSF heeft hierdoor sinds de oprichting van De Lotto al €1,2 miljard mogen ontvangen. Daarnaast heeft De Lotto al ruim €500 miljoen afgedragen aan andere goede doelen.

Trekkingen en uitslagen Eurojackpot (2023)

De uitslagen vinden plaats op dinsdag en vrijdag in 2023.

Wanneer vindt de trekking plaats en waar is de uitslag te vinden? De trekkingen van EuroJackpot vinden iedere week op vrijdagavond in Finland plaats. Als u wilt meespelen, dan is het belangrijk om te weten dat het tot 18.55 mogelijk is om loten te kopen voor de trekking op de dag waarop de trekking gehouden wordt.

Vrijdag 1 september
Dinsdag 5 september
Vrijdag 8 september
Dinsdag 12 september
Vrijdag 15 september
Dinsdag 19 september
Vrijdag 22 september
Dinsdag 26 september
Vrijdag 29 september

De trekking van de Eurojackpot vindt één keer per week plaats. Dat gebeurt standaard op de vrijdagavond. De trekking wordt gedaan in Helsinki, de hoofdstad van Finland. De uitslag van de trekking wordt om 22:00 uur gepubliceerd op teletekst en is ook terug te vinden op de website van Eurojackpot. De trekking vindt plaats om 21:00 uur. Tot ongeveer twee uur voor de trekking van die avond kun je nog een lot kopen om mee te spelen. Het is ook mogelijk om bij aanschaf van de loten direct voor meerdere trekkingen vooruit te spelen.

Nieuwe commercial Eurojackpot

Per juni 2022 heeft de Eurojackpot in Nederland een nieuwe commercial met als motto niet dromen maar doen

Verkooppunt of online Eurojackpot spelen

Als je mee wil doen met de Eurojackpot, dan kun je een lot kopen bij één van de verkooppunten. Via de website kun je een punt bij jou in de buurt vinden. Het is ook mogelijk om online mee te spelen, via de internetpagina van Eurojackpot. Voor €2 koop je één lot. Uiteraard kun je meerdere loten kopen, waarmee je je eigen winkans verhoogt. De Eurojackpot is een Europese loterij, wat betekent dat niet alleen deelnemers uit Nederland kunnen meedoen, maar ook uit andere Europese landen.

eurojackpot-lot-spanje

Getallen kiezen
Om mee te kunnen spelen, kies je per lot vijf getallen. Je kunt kiezen uit de cijfers 1 tot en met 50. Welke getallen je kiest, bepaal je helemaal zelf. Sommige deelnemers kiezen bijvoorbeeld hun geboortedag of huisnummer, maar je kunt ook volledig willekeurige getallen nemen. Naast deze vijf cijfers, moet je ook nog twee bonusgetallen kiezen. Hiervoor mag je kiezen uit de cijfers 1 tot en met 10. Of je een prijs wint hangt af van het aantal getallen én het aantal bonusgetallen dat overeenkomt met de getrokken nummers. Om de jackpot te winnen moet je alle getallen goed hebben voorspeld.

Twaalf prijscategorieën
De Eurojackpot verdeelt de prijzen over twaalf prijscategorieën. Je kunt dus niet alleen de jackpot winnen, maar maakt ook kans op diverse andere, kleinere prijzen. Van de inleg wordt vijftig procent besteed aan prijzengeld. De hoogte van de prijzen hangt dus af van het aantal verkochte loten en daarnaast ook van het aantal deelnemers dat in de prijzen is gevallen bij de trekking. Ook de hoogte van de jackpot varieert, maar deze is wel altijd minimaal €10 miljoen. Hoe langer de jackpot niet is gevallen, hoe hoger het bedrag wordt.

Jackpot informatie om onhollands rijk te worden

Als de jackpot lange tijd niet is gevallen, dan kan het bedrag erg hoog oplopen. Wanneer deze een bedrag van €90 miljoen bereikt, dan moet de jackpot bij de volgende trekking hoe dan ook vallen. Hetzelfde is het geval als de jackpot twaalf trekkingen lang niet is gevallen. Bij de volgende trekking valt de jackpot dan gegarandeerd. Hoe hard de jackpot stijgt is afhankelijk van het aantal verkochte loten per trekking. Als de jackpot bij een trekking niet valt, wordt na de trekking bekend gemaakt hoe hoog het bedrag in de jackpot is gestegen.

Waar valt de jackpot?

Omdat de Eurojackpot een Europese loterij is, kan de jackpot in diverse landen vallen. Er spelen in totaal zeventien Europese landen mee in deze loterij. In welk land de jackpot valt is niet te voorspellen. Hoewel er in Nederland al verschillende keren grote geldprijzen zijn gewonnen, is de jackpot in ons land nog nooit gevallen, terwijl hij in Duitsland en Finland al meerdere keren is uitgekeerd. De hoogste prijs ooit werd in 2015 in Tsjechië uitbetaald. Het ging toen om een bedrag van €90 miljoen. Het maakt niet uit in welk land een lot gekocht is, want elk lot maakt uiteindelijk evenveel kans om te winnen.

Wat is de kans om de Eurojackpot te winnen?

De kans om een prijs te winnen hangt van verschillende factoren af, zoals het aantal verkochte loten en het aantal winnaars per prijscategorie. Per categorie is de winkans verschillend. Uiteraard is de kans op een grote prijs kleiner dan de kans op een lager bedrag. Gemiddeld is de kans dat je een prijs wint uit één van de twaalf categorieën bij de Eurojackpot 1 op 26 per lot. Over prijzen hoger dan €449 moet je nog kansspelbelasting betalen. Deze bedraagt 29 procent van het gewonnen bedrag.

Hoe kan ik mijn winkans vergroten?
De winkans op een geldprijs is per lot 1 op 26. Speelt u met meerdere loten mee, dan is het aan te raden om zoveel mogelijk verschillende cijfers uit te kiezen, op deze manier maakt u meer kans op een juiste winnende combinatie.

Wat valt er te winnen bij Eurojackpot?
Van de totale inleg gaat er altijd 50% naar het prijzengeld. De hoogte van de prijzen wordt per trekking bepaald door het totaal aantal verkochte loten en het aantal winnaars per prijscategorie. De te winnen percentages van het prijzengeld zijn in het officiële prijzenschema van de Eurojackpot loterij te vinden.

Wat is het Boosterfund?
Het Boosterfund wordt gebruikt om er zeker van te zijn dat de jackpot kan worden uitbetaald. 12% van het prijzengeld gaat iedere trekking naar het Eurojackpot Boosterfund.De loterij voorkomt hiermee mogelijke financiële problemen, maar uiteraard ook een groot aantal boze prijswinnaars.

De trekkingsuitslag zal op de dag van de trekking later om 23.15 worden bekendgemaakt. Speel daarom online mee en maak u nooit meer zorgen over de sluitingstijd van de lotenverkoop!

Welke landen doen mee?

Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Hongarije, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Slovenië, Spanje, Tsjechië en Zweden.

Welke goede doelen steunt EuroJackpot in Nederland?

De winst van EuroJackpot en De Lotto gaat naar 19 Goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Door de lotenverkoop kunnen er jaarlijks miljoenen euro’s worden uitgekeerd aan bijvoorbeeld organisaties zoals NOC*NSF, Stichting Aids Fonds, het Reumafonds en nog velen andere goede doelen.

Hoe is de Eurojackpot ontstaan?

Geschiedenis van EuroJackpot. Eurojackpot werd voor het eerst gelanceerd in 2006. Eurojackpot loterij onderhandelingen gehouden in Amsterdam in november 2011 tussen Duitsland, Finland, Denemarken, Slovenië, Italië en Nederland.

De eerste trekking was op 23 maart 2012. Spanje is op 30 juni 2012 lid geworden van Eurojackpot
Op 1 februari 2013 deden Kroatië, IJsland, Letland, Litouwen, Noorwegen en Zweden mee. Het aantal extra nummers is verhoogd van 8 naar 10. Deze regelwijziging verkleint de kans op het winnen van de jackpot en vergroot de kans op het winnen van het minimale geldbedrag op 10/10/2014. Tsjechië en Hongarije werden lid op 10 oktober 2014 en Slowakije is op 9 oktober 2015 lid geworden. Op 15 mei 2015 won een speler uit Tsjechië een recordbrekende jackpot; deze won een jackpot van € 90 miljoen.