Mega Millions USA

De Mega Millions loterij is een Amerikaanse loterij die erg populair is over de hele wereld. Dit komt mede door de Mega jackpot prijzen van honderden miljoenen of zelfs meer als een Miljard Dollar. Vanuit Nederland kun je online loten kopen voor deze loterij, je hoeft hiervoor dus niet naar Amerika toe. De Mega Millions is naast de Powerball een van de populairste buitenlandse loterijen van 2023..

Speel online mee voor slechts € 11.98! Hiervoor krijg je twee loten waarbij je zelf je eindcijfers mag kiezen of je doet een quick pick.

Wat is de MegaMillions?

De Mega Millions Loterij is één van grootste loterijen van de Verenigde Staten. Alleen de Powerball Lottery is nog groter. De Mega Millions Lottery spreekt tot de verbeelding omdat via deze loterij ooit de op één na hoogste jackpot in de VS ooit werd uitbetaald. De gelukkige winnaar incasseerde een bedrag van 656 miljoen dollar. Dit bedrag was lang de hoogst uitbetaalde jackpot ooit, totdat de Powerball er in januari 2016 overheen ging met een slordige 1,58 miljard dollar.

Mega jackpot in 2023

In augustus steeg de jackpot naar een bijna record van 1,55 billion dollar. Vier maanden lang was de prijs niet gevallen en daarom was deze nu zo hoog opgelopen.

De regels van Mega Millions loterij

Spelers in de Mega Millions loterij kiezen vijf getallen uit een reeks tussen de 1 en 75. Daarnaast kies je een getal als “Mega Ball” uit de reeks 1 – 15. Iedere dinsdag en vrijdag vindt een trekking plaats. De jackpot begint met een bedrag van 15 miljoen dollar. De jackpot heeft geen limiet, dus hij kan tot gigantische hoogtes stijgen als hij lange tijd niet valt. Naast de jackpot kun je ook gigantische prijzen winnen in de “second category”, je winst kan oplopen tot 5 miljoen dollar. Door een aanpassing in de regels stijgt de jackpot nu nog sneller. Iedere trekkingsronde dat de jackpot niet valt wordt deze met 5 miljoen verhoogd. De kans dat je de jackpot wint is 1 op bijna 260 miljoen. De kans dat je de kleinste prijs wint is 1 op 21.

Vermeerder je winst met de multiplier
Wanneer je speelt in de Mega Millions Lottery kun je je winst verhogen door de multiplier in te zetten. Voor de spelers die de megaplier hebben geactiveerd, wordt na iedere trekking van de winnende getallen uit een aparte koker een cijfer tussen 1 en 5 getrokken. Met dit cijfer wordt je gewonnen prijs vermenigvuldigd. Dit geldt echter niet voor de jackpot. Maar wel voor bij voorbeeld de tweede prijs. Als deze 1 miljoen dollar bedraagt, en de getrokken multiplier is 5, dan win je dus 5 miljoen dollar. Je moet de multiplier wel direct laten activeren als je een lot koopt, dit kan uiteraard niet achteraf. Vanzelfsprekend betaal je voor een lot met multiplier een hogere prijs.

Vier jaar lang recordhouder met de hoogste jackpot

De Mega Millions loterij was vier jaar lang recordhouder met de hoogst uitbetaalde jackpot. Dit gebeurde in 2012. Pas in 2016 werd dit record verpletterd door de Powerball met een jackpot van 1,58 miljard dollar. Maar de jackpot van de Mega Millions van in 2012 656 miljoen dollar deed veel stof opwaaien. Deze jackpot werd overigens wel gedeeld door 3 winnaars. Maar dan nog is het natuurlijk een gigantisch, bijna niet te bevatten bedrag. Het grootste bedrag dat met deze loterij door één persoon werd gewonnen was 536 miljoen dollar.

Winnaars Mega Millions USA

De Mega Millions Jackpot bestaat sinds 2002. Sinds dat jaar is bijgehouden hoe vaak de jackpot is gevallen en hoe groot het hoogste gewonnen bedrag was. In 2002 was de hoogst uitbetaalde jackpot een “bescheiden” 165 miljoen dollar. De jackpot viel in dat jaar 9 keer. Het vaakst viel de jackpot tot nu toe in 2006, de hoogste uitbetaling bedroeg toen 270 miljoen dollar. Reken je het gemiddelde uit van de uitbetaalde jackpots in de periode 2002-2016 dan valt de jackpot gemiddeld 11 keer per jaar.

In welke staten wordt Mega Millions gespeeld?
Je kunt Mega Millions tickets kopen in 44 van de 50 staten van de VS. Daarnaast zijn de loten te koop in het Columbia District en op de Maagdeneilanden, die bij de VS horen. Je kunt een ticket voor de loterij ook online kopen. Dit lot is dan zichtbaar in je beveiligde account. Als er een prijs op valt wordt deze automatisch aan je uitbetaald, omdat het systeem immers “weet” dat jij de eigenaar van het lot bent.

De geschiedenis van de MegaMillions

De Mega Millions loterij werd gelanceerd in 1996. De eerste trekking vond plaats op 6 september van dat jaar. De loterij heette toen nog Big Game en er deden maar 6 staten aan mee. In de jaren daarna groeide de loterij in rap tempo. In 1998 werd de tweede weektrekking op de dinsdag geïntroduceerd. In dat jaar werd ook de mogelijkheid geopend om je gewonnen prijs in cash te laten uitbetalen.

Vanaf 2002 deden ook de staten New York en Ohio mee en werd de loterij omgedoopt in Mega Millions. Vanaf januari 2010 werkt de Mega Millions samen met de Powerball loterij. Hierdoor konden in één klap loten worden gekocht in 43 staten. Daarnaast kon dit vanaf 2010 ook in Washington en op de Maagdeneilanden. In maart 2012 schreef deze loterij geschiedenis met de tot dan hoogste jackpot die ooit door een loterij was uitgekeerd. Drie spelers uit Kansas, Illinois en Maryland mochten het enorme bedrag van 656 miljoen dollar verdelen.

In oktober 2013 werden de regels aangepast en de prijzen verhoogd. Vanaf dan kon je de Multiplier inzetten om je gewonnen prijs tot wel 5x te laten verdubbelen.

Bijzondere feiten over de Mega Millions loterij
• Mega Millions betaalde tot 2016 11 keer een jackpot uit van meer dan 300 miljoen.
• De eerste trekking onder de nieuwe naam Mega Millions op 17 mei 2002 leverde meteen een jackpotwinnaar op. Een speler uit Chicago won 27 miljoen dollar.
• Al na 68 trekkingen bereikte Mega Millions het record van 1 miljard verkochte loterij tickets.
• In 20132 stond de jackpot op 648 miljoen. Deze werd gewonnen door twee spelers. Maar daarnaast waren er maar liefst 59 spelers die alle vijf getallen goed hadden, maar de jackpot misten omdat ze een onjuist getal als Mega Ball hadden gekozen.
• In december 2013 waren er al ruim 29 miljard tickets verkocht sinds de start in 2002.
• In 2012 steeg de jackpot van de loterij gigantisch, als gevolg van een enorme piek in het aantal verkochte tickets. De jackpot steeg in 3 dagen van 476 naar 656 miljoen dollar. Dit laatste bedrag werd uiteindelijk uitgekeerd als hoogste jackpot ooit bij de

Het uitbetalen van prijzen

Als je een grote prijs wint bij de Mega Millions dan kun je ervoor kiezen om dit bedrag cash te laten uitbetalen. Maar je kunt ook kiezen voor de optie van uitbetalen in annuïteiten. Dan wordt het gewonnen bedrag in delen uitbetaald en ontvang je uiteindelijk meer vanwege de rente die het nog uitstaande bedrag oplevert. Alle winnaars krijgen uiteraard de vrije keuze wat ze met hun gewonnen geld willen doen, uitbetaling ineens of in termijnen.
Belasting over gewonnen prijzen.

Prijzen die je wint met de Mega Millions loterij zijn belastingplichtig. Dit betekent dat je belasting verschuldigd bent volgens het Amerikaans recht. Als je in het buitenland meespeelt wordt je gewonnen prijs uitbetaald onder aftrek van de verschuldigde belasting. Je kunt vanuit het buitenland meespelen door loten te kopen in de staten New Jersey en New York. In New Jersey ben je 30% belasting verschuldigd over gewonnen prijzen van $ 599,50. Speel je in de staat New York dan betaal je 44,17% belasting over prijzen boven $ 4.999,50. Controleer daarnaast altijd of je in je eigen land van vestiging nog aanvullende belasting verschuldigd bent over gewonnen loterijprijzen in het buitenland.

De voordelen van online meespelen
online meespelen via TheLotter biedt je de mogelijkheid om ook de Multiplier optie te activeren. Daarnaast kun je multipacks bestellen waardoor je voor meerdere trekkingen tegelijk meespeelt. Een multipack is tot 25% goedkoper dan losse tickets. Je kunt je ook abonneren om automatisch mee te spelen. Zo mis je dus geen trekking. Je kunt met je eigen serie geluksnummers meespelen of iedere trekking een willekeurige reeks door de computer laten bepalen. Het automatisch spelen loopt door totdat je dit handmatig stopzet.

Verhoog je winkans en speel mee met een Syndicaat
Onderzoek in het Verenigd Koninkrijk heeft aangetoond dat de kans dat je een prijs wint als je meespeelt met de Mega Millions via een syndicaat, dus een groep die samen loten koopt flink kan stijgen. Soms is die kans wel vijf keer groter dan wanneer je individueel aan Mega Millions meedoet. Je kunt via TheLotter meespelen bij verschillende syndicaten voor diverse wereldberoemde loterijen in de VS en elders in de wereld. Sommige syndicaten zijn hechte communities met eigen regels. De kans om te winnen kan oplopen tot wel 1000 keer. Sommige syndicaten schrijven voor dat gewonnen prijzen worden gedeeld met de overige spelers.

Koop bundels voor een grotere winkans
Je kunt meespelen met Mega Millions via een zogenaamde Bundle. Dit biedt je de mogelijkheid om zowel individueel als via een syndicaat mee te spelen. Dit geeft je de mogelijkheid om ook met je eigen geluksnummers mee te spelen en daarnaast te profiteren van een grotere winkans via een syndicaat.

Heb je nog vragen over meespelen in Mega Millions?
Hopelijk zijn je vragen over meespelen in bij deze loterij hiermee beantwoord en heb je baat bij onze tips. Heb je toch nog een vraag dan kun je contact opnemen met de klantenservice. Zij helpen je graag verder. De klantenservice is bereikbaar via chat, e-mail of telefoon.