Oostenrijkse Lotto en Euromillions

Geld winnen met Oostenrijkse lotto kan eenvoudig online via gianlotto of the lotter. Online is het heel eenvoudig om voor buitenlandse loterijen loten te kopen. De Oostenrijkse Lotto 6 aus 45 is daar een uitstekend voorbeeld van en een echte aanrader. Deze loterij staat vooral bekend vanwege de jackpot die meestal gigantisch hoog is. Daarnaast zijn er ook heel veel hoge bedragen te winnen met secundaire prijzen. Dat zijn prijzen die je wint wanneer je niet alle getallen goed hebt op je lot, maar wel een aantal. De Oostenrijkse Lotto heeft dus heel veel van dat soort prijzen. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over de Oostenrijkse Lotto.

Online loterij Oostenrijk

Het is allereerst belangrijk om te beseffen dat je mee speelt met een online loterij. Dat is ook maar gelukkig want je wil natuurlijk niet speciaal naar Oostenrijk rijden voor een lot. Waar we in Nederland onze loten vaak bij een supermarkt of een sigarenwinkel kopen, gebeurt dat in heel veel andere landen voornamelijk online. Er zijn daardoor ook steeds meer internationale loterijen te vinden. Ook aan buitenlandse loterijen zoals de Oostenrijkse Lotto kun je echter eenvoudig mee doen. Online loterijen hebben diverse voordelen. Zo kun je waar en wanneer je maar wil loten kopen en dat kan ook nog eens van talloze apparaten. Zolang je maar internet hebt! Daarbij kun je kiezen uit verschillende betaalmethoden.

Oostenrijkse Lotto

Ben je van plan om loten aan te schaffen van de Oostenrijkse Lotto? Dan wil je natuurlijk wel weten hoe dat precies werkt. Eigenlijk is het heel eenvoudig om mee te spelen. Wel moet je jezelf goed vooraf beseffen dat de Oostenrijkse Lotto met verschillende prijscategorieën werkt. Een standaard lot bij deze loterij bevat 6 rijen en kost drie euro. Je kunt echter ook een lot met extra rijen kopen. Per extra rij betaal je drie euro meer. Je kunt kiezen uit 9, 12, 15, 20 en 25 rijen.

Daarnaast is het ook nog eens mogelijk een systematisch lot aan te schaffen. Daarbij kun je nog meer getallen zelf invullen. Bij een standaard lot kun je namelijk 6 getallen invullen terwijl dat bij een systematisch lot 10 is. Verder is het nog mogelijk om een multi-trekking lot te nemen. Dat is overigens een aanrader aangezien je daarmee direct 25% korting krijgt. Een multi-trekking lot is één lot voor meerdere trekkingen waarmee je dan automatisch meespeelt. Tot slot kun je ook een abonnement afsluiten. Wanneer je dit doet is elk 10e lot altijd gratis. Daarmee kun je flink wat geld besparen.

Ontstaan Lotto 6 aus 45

Op 7 september 1986 werd de eerste trekking van Lotto “6 aus 45” (Lotto “6 uit 45”) in Oostenrijk uitgevoerd. Zo begon het succesverhaal van de Oostenrijkse Loterijen.
Lotto “6 uit 45” is het favoriete loterijspel van Oostenrijk. De “6 uit 45”-formule is aangepast aan het speelgedrag van de Oostenrijkers en de bevolkingsgrootte van het land, wat leidt tot een klein aantal hoofdprijzen, aantrekkelijke middenprijzen en veel lage prijzen. De loterij trekt twee keer per week op de Oostenrijkse televisie (ORF), op woensdag en zondag.

Oostenrijkse Euromillions

In Austria kun je ook meespelen met de Europese loterij van de Euromillions. Oostenrijk is officieel aangesloten bij deze populaire loterij.

Wat zijn de winstkansen?

Allemaal leuk en aardig natuurlijk maar uiteindelijk is iedereen vooral erg benieuwd naar de winstkansen bij deelname aan een loterij. Die winstkansen zijn bij de Oostenrijkse Lotto erg groot. Dat komt onder andere doordat er met meerdere prijscategorieën wordt gewerkt. Zelfs wanneer je helemaal niets goed hebt, maak je nog kans op een prijs! Dat kan door middel van het ‘lucky number’ dat iedere trekking een extra mogelijkheid op prijs is. De trekkingen zijn iedere woensdag en zondag. Daarbij worden er 6 getallen getrokken én het bewuste ‘lucky number’. Geen enkel getal goed maar valt het lucky number wel op het juiste getal? Dan win je alsnog! De verdere winstverdeling is een beetje hetzelfde als bij Nederlandse loterijen. Wanneer je 3 getallen goed hebt, win je je inzet terug. Vanaf dat moment lopen de prijzen flink op.

Loten kopen online

Aangezien je behoorlijk grote prijzen kunt winnen, is het niet zo vreemd dat veel mensen graag meespelen met deze loterij. Er zijn online tal van aanbieders te vinden waar je loten kunt open voor de Oostenrijkse Lotto. Let er wel op dat je een betrouwbare en officiële verkoper vindt. The Lotter is daar een prima voorbeeld van. Je kunt hier vanaf iedere plaats op de wereld meedoen aan deze Oostenrijkse Lotto.