Nederlandse Loterij benoemt twee nieuwe toezichthouders

Per 1 januari 2023 zullen Ada van der Veer en Steven Martina toetreden tot de Raad van Toezicht (RvC) van Nederlandse Loterij. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de Nederlandse Loterij heeft hen beiden benoemd. Marjan Rintel en Jan Albers beëindigen dan hun toezichthoudende functies bij de Nederlandse Loterij. De Nederlandse Loterij heeft 3 aandeelhouders: het Ministerie van Financiën, sportkoepel NOC*NSF en Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland, die 18 goede doelen verenigt op het gebied van gezondheid, sport en welzijn.

Alexander Pechtold

Alexander Pechtold, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “We zijn verheugd dat Ada en Steven zijn versterkt in onze Raad van Commissarissen. Hun ervaring en expertise zal van onschatbare waarde zijn. Ik ben verheugd dat zij een bijdrage willen leveren aan de Nederlandse Loterij. Als Raad van Commissarissen , we zijn klaar voor de volgende stap. Get ready. Verder wil ik Marjan en Jan bedanken voor hun jarenlange inzet en bijdrage aan de Raad van Toezicht van de Nederlandse Loterij. Beiden hebben veel betrokkenheid en verbondenheid getoond en een belangrijke bijdrage geleverd.

Ada van der Veer

Ada van der Veer is voorzitter van de Raad van Bestuur van Staalbankiers, heeft als lid van de Achmea Executive Committee vorm gegeven aan het bankbedrijf en heeft tevens managementfuncties bekleed bij KPN en Currence. Ada is momenteel voorzitter van de Raad van Toezicht van Arcadis Nederland en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Data Privacy. Daarvoor was zij onder meer voorzitter van de Accounting Oversight Committee. Steven Martina is sinds 2016 CEO van The Greenery. Voordat hij CEO werd, bekleedde hij verschillende commerciële en managementfuncties bij The Greenery. Hij is ook lid van de Raad van Commissarissen van Europool Group.

Per 1 januari 2023 zal de Raad van Toezicht van de Nederlandse Loterij bestaan ​​uit Frida van Maagdenberg, Annelies van Zutphen, Steven Marina, Ada van der Veer en voorzitter Alexander Pechtold.


Plaats een reactie