Genereuze donaties Nederlandse Loterij

De Nederlandse Loterij staat bekend om zijn donaties aan goede doelen, en ook dit jaar heeft deze organisatie weer bijzonder genereus gedoneerd aan diverse goede doelen. In totaal heeft dit concern zo’n 60 miljoen euro gedoneerd aan goede doelen. Deze donaties zijn verspreid over zo’n 18 goede doelen, en een groot deel van de opbrengsten wordt tevens geschonken ter ondersteuning van de Nederlandse sport. Dit is een jaarlijks terugkerende donatie, want één van de doelen die de Nederlandse Loterij zichzelf gesteld heeft is het ondersteunen van een gezonder, gelukkiger en meer sportend Nederland.

Hoeveel geld gaat er naar goede doelen?

In totaal maakte de Nederlandse loterij zo’n 161 miljoen euro winst. Bijna 43 miljoen euro hiervan ging naar het NOC-NSF en andere aan sport gerelateerde organisaties en doelen. Zo’n 16 miljoen euro werd gedoneerd aan diverse andere goede doelen. De 101 miljoen euro die overbleef, ging naar de Nederlandse staat. De algemeen directeur van de Nederlandse Loterij was dan ook wat blij met de mooie winst die dit jaar gemaakt werd. Dat ze 161 miljoen euro weer terug konden geven aan de Nederlanders, was ook voor hen een aangename verrassing.

In 2016 vond er een fusie plaats tussen de Nederlandse Staatsloterij en de Lotto. 2017 was voor hen het jaar van de wederopbouw. Tijdens dit jaar werd er gewerkt aan een nieuwe organisatie. Daar plukt het concert in 2018 de vruchten van, met een flinke winst tot gevolg. Logischerwijs hoopt de organisatie deze lijn door te trekken tijdens 2019. De omzet steeg in totaal met zo’n 6 procent tijdens 2018. De fusie is dus, al met al, geslaagd te noemen. Ook het aantal prijswinnaars steeg in 2018. Goed nieuws als je een keer wilt deelnemen aan de loterij.

Plaats een reactie