Nederlandse Eurojackpot speler wint 90.000 euro

Vrijdagavond 1 juni vond de trekking van de Eurojackpot plaats. Daarbij is de Eurojackpot van ruim 90.000 euro gewonnen door een speler uit Nederland namelijk uit Zoetermeer. De jackpot van 90 miljoen viel wederom niet en blijft dus nog even staan. De winnaar van 90.000 euro uit Zoetermeer was iemand die online een lot gekocht had. Het precieze winstbedrag was 91.471,70 euro bruto.

Nederlandse prijs ophalen

Zoals gebruikelijk bij grote prijzen krijgt de winnaar een uitnodiging voor een bezoek bij de Nederlandse Loterij. Daar krijgt hij of zij de prijs officieel overhandigd. Dat betekent overigens niet dat het bedrag ook cash gegeven wordt. Het gaat om een symbolische overhandiging waarna het bedrag automatisch zal worden overgeboekt. De winnaar zal over de totale winst nog wel belasting moeten betalen. Vanwege privacy redenen maakt de Nederlandse Loterij de identiteit van de winnaar niet bekend.

Jackpot van 90 miljoen

Opnieuw viel de jackpot trouwens niet tijdens de trekking van 1 juni. Dat betekent dat deze blijft staan op het maximale bedrag van maar liefst 90 miljoen euro. De laatste weken zijn er erg veel Nederlandse winnaars te noteren bij de Eurojackpot dat spelers uit heel Europa kent. Zo werd er eind april een bedrag van bijna 4,5 ton gewonnen door een speler in Amstelveen. In mei kon een speler uit Nieuwegein nóg harder juichen toen hij of zij 6.3 ton euro wist te winnen. Vrijdagavond 8 juni is de volgende trekking van de Eurojackpot.

Plaats een reactie