Bestaan geluksgetallen bij loterijen?

Er is eigenlijk maar één reden waarom we allemaal meedoen aan een loterij: de kans op die fenomenale hoofdprijs. Maar welk getal moet ik nu kiezen? Ofwel wat is mijn geluksgetal en bestaat deze wel? Hoewel de kans op de hoofdprijs gering is, is het een leuke fantasie: je stelt je voor wat je allemaal met dat geld kunt doen. Een luxe vakantie, een nieuw huis, die droomauto die je al jaren wil… met de hoofdprijs kan het allemaal, en meer. Vele mensen hebben geluksgetallen. Deze getallen zijn veelal gerelateerd aan gebeurtenissen waar iemand veel waarde aan hecht, maar het kan tevens zo zijn dat het getal een goed gevoel bij iemand oproept. Veelal garandeert dit niet bijster veel, maar het is leuk om over na te denken. Maar het maakt het kiezen van de lotto-nummers er niet gemakkelijker op.

Welke nummers brengen geluk?

Geluksgetallen zijn getallen waarvan wordt aangenomen dat ze geluk brengen. Zeven (7) wordt in het Westen als een geluksgetal beschouwd. In de christelijke traditie van de oorsprong van het geluksgetal 7 zijn er verschillende geluksgetallen, maar 7 wordt beschouwd als het getal dat het meeste geluk brengt.

Hoe weet je wat je geluksgetal is?

Je geboortedatum tel je op bij je geboortejaar. Bijvoorbeeld: ben je geboren op 24 november 1983, dan is je geluksgetal 3.

d.w.z. uw geboortedatum 24 wordt 2+4=6. Je geboortejaar wordt 1+9+8+3=21. Dat is 9 + 21 = 30 wat 3 + 0 = 3 wordt.

Een getal willekeur of geluk?

Veelal geloven mensen in willekeur en geluk, maar is dit wel zo? Nu kan het wel zo zijn dat elke trekking volledig blind en onafhankelijk uitgevoerd wordt, maar ontdekken we cijfers die vaker winnen als we de statistieken bekijken? Het is een interessante hypothese, dat een bepaald cijfer vaker behoort tot de winnende cijfers. Is het bekijken van in het verleden behaalde resultaten een goede indicator? Kun je hier een strategie op baseren?

EuroMillions loterij: de meest en minst getrokken cijfers

Het cijfer wat het vaakst gekozen wordt bij de Euromillions is getal 50 gevold door nummer 44 en 129. De extra cijfers worden het vaakst 8 en 3 gekozen. Daarnaast zijn er cijfers die juist het minst getrokken werden: 46, 33 en 41.

Powerball-loterij: de meest en minst getrokken cijfers

De Powerball meest getrokken getal is 32 en getal 20 wordt het vaakst getrokken. Voor het getal 4 wordt het minst frequent getrokken.

EuroJackpot-loterij: de meest en minst getrokken cijfers

De EuroJackpot meest gekozen getallen zijn 40 en 19. De volgende cijfers worden het minst getrokken: 48, 2 en 36.

Mega Millions-loterij: welke getallen worden het meest en minst frequent getrokken?

Mega Millions meest gekozen cijfers zijn de 42, 1, 17, 28 & 58. Het minst vaak getrokken werden de cijfers 63, 68 en 56.

SuperEnalotta loterij: meest en minst getrokken nummers

De meest gekozen cijfers zijn nummers: 85, 90 en 86. En de minst getrokken werden 60, 59 en 23.

La Primitiva: de meest en minst frequent getrokken cijfers

De volgende getallen worden het vaakst getrokken bij deze Spaanse loterij 38, 47, 39, 3, 45 & 30. Het meest getrokken extra eindcijfer is 2. Het minst vaak komen 8, 20 en 24.

Numerologie: wat zegt jouw geboortedatum over jou?

Statistieken kunnen je in de richting van een geluksgetal wijzen. Daarnaast zijn er veel mensen die geloven dat numerologie een positieve factor kan zijn bij het kiezen van de lotto cijfers. Hierbij heeft elk getal tussen de 1 en de 9 een unieke eigenschap:

1. Leiderschap
2. Bemiddelaar
3. Communicatief sterk
4. Praktisch en betrouwbaar
5. Behoefte aan vrijheid en avontuur
6. Zorgzaam
7. Spiritueel
8. Leiderschap en organisatievermogen
9. Humanistisch

Heb je een getal groter dan 9, dan scheid je de individuele cijfers en tel je ze vervolgens bij elkaar op. 52 wordt dus 5 + 2 = 7. Zo kun je ook op basis van je geboortedatum een levenspadcijfer deduceren. Laten we zeggen dat je op 1 februari 1990 bent geboren. Vervolgens maak je de som: 1 + 2 + 1 + 9 + 9 + 0 = 22. 2 + 2 =4, dus het cijfer van jouw levenspad is 4, wat inhoudt dat jij waarschijnlijk erg praktisch en betrouwbaar ingesteld bent. Aan de hand van dergelijke deducties kiezen mensen tevens de cijfers voor de loterij. Of het werkt? De volgende keer dat je een gok waagt kun je het eens proberen. Statistiek of numerologie, wie weet levert het je nog iets op.