Mega Sena loterij Brazilie

De Mega-Sena is de grootste en meest populaire loterij van Brazilië, georganiseerd door de Caixa Econômica Federal, een financiële instelling die onder de federale overheid valt. De loterij werd gelanceerd in 1961 en is sindsdien een vast onderdeel van de Braziliaanse cultuur.

Speluitleg Mega Sena

In Mega-Sena kiezen deelnemers zes getallen uit een reeks van 1 tot 60. De trekkingen vinden meestal twee keer per week plaats, op woensdag en zaterdag. Er zijn twee roterende trommels die worden gebruikt tijdens de trekking: één voor de tientallen (0-5) en één voor de eenheden (0-9). Deze combinatie vormt elk getrokken getal (bijvoorbeeld 05 en 9 wordt 59).

Prijzencategorieën Mega Sena

Er zijn drie hoofdprijzencategorieën:

  1. Sena: 6 getallen goed
  2. Quina: 5 getallen goed
  3. Quadra: 4 getallen goed

De Mega da Virada

Dit is een speciale trekking die elk jaar op 31 december plaatsvindt. De jackpot hiervoor is enorm en het prijzengeld dat niet wordt geclaimd in reguliere trekkingen wordt toegevoegd aan deze pot. Het is een van de meest populaire trekkingen en trekt miljoenen Brazilianen aan.

Sociale doel lotto

Een aanzienlijk deel van de inkomsten van Mega-Sena wordt gebruikt voor sociale programma’s in Brazilië, waaronder onderwijs en huisvesting. Volgens de regelgeving gaat ongeveer 48% van de totale omzet naar prijzengeld, terwijl de rest wordt gedistribueerd naar verschillende sociale doelen.