Viking Lotto Belgie

Viking Lotto is een loterijspel dat vanaf 19 november 2020 speelbaar is bij de nationale loterij België. Vanaf dat moment zijn er dan negen landen waar je Viking Lotto kunt spelen. Het spelverloop is heel simpel: iedere woensdagavond worden er zes ballen en één Viking getrokken. Heb je gewonnen, dan kun je een bedrag winnen tussen de 3 en 35 miljoen euro. Het is een loterijspel dat je alleen online kunt spelen.

In België worden de regels nog een beetje gewijzigd. Dit is met de komst van de Super Viking. Dit betekent dat door de verhoogd spelformule van 10 euro je kans op het winnen van de jackpot ook vergroot wordt. Mocht je dan in de prijzen vallen, dan kan je jackpot zelfs verdubbeld worden.

Trekking van de Viking loterij

Iedere woensdagavond worden om 19:00 uur Noorse tijd de getallen getrokken. Dit zijn zes getallen en één Viking. De prijzen worden ingedeeld op negen verschillende rangen, van laag naar hoog.

Hoe werkt Viking Lotto?

Bij Viking Lotto kies je zelf op welke manier je meespeelt. Je bepaalt zelf je getallen en hoeveel je meespeelt. Aan de hand van deze vier stappen speel je mee met het spel. Meer informatie op de officiele website.

Stap 1: Kies je getallen

Je kiest op een spelrooster van 1 tot en met 48 zes getallen uit. Dit kun je zelf doen, maar je kunt dit ook willekeurig laten doen door een geautomatiseerd systeem. Dit systeem wordt Quick Pick genoemd.

De getallen vind je terug op het spelrooster en per spelrooster speel je mee. Elk rooster kost 10 euro en je kunt zoveel roosters kopen als je maar wilt voor dezelfde trekking.

Stap 2: Kies je Super Viking

Daarna kies je uit een van de acht Super Vikings. Deze dienen als bonusgetal. Ook hier kun je zelf kiezen, of je laat Quick Pin er eentje voor je kiezen. Je hoeft niet per se te kiezen voor een Super Viking, aangezien je alle acht de Vikings automatisch krijgt.

De Super Viking kan ervoor zorgen dat jouw prijzengeld wordt verdubbeld. Dit is alleen niet het geval bij rang 1.

Stap 3: Kies je aantal trekkingen

Je kunt het aantal trekkingen dat je met de gekozen getallen en Viking speelt uitbreiden door met meerdere trekkingen mee te spelen met hetzelfde spelrooster. Je kiest er dan voor om mee te doen met meerdere trekkingen, tot de eerstkomende vijf trekkingen, of je kiest voor een doorlopend abonnement. Hierbij speel je iedere week met hetzelfde speelrooster mee.

Zorg er bij een doorlopend abonnement wel voor dat er altijd genoeg geld op je speelrekening staat, anders kun je die week niet meedoen. Kies je voor geen van beide opties, dan speel je automatisch alleen mee met de eerstkomende trekking.

Stap 4: Bevestig je deelname

Alles wat je nu nog rest is het valideren van je keuzes. Je krijgt dan toegang tot de gegevens die je hebt opgegeven, met name de getallen waarmee je meespeelt plus eventuele jokers en de trekkingen waar je aan meedoet. Ook kun je hier zien wanneer de eerstvolgende trekking is. Je hoeft dan alleen nog maar te bevestigen en je speelt mee.

Heb je alles goed ingevuld, dan krijg je een bevestiging op je mail en worden jouw spelgegevens opgeslagen op je account. Je krijgt ook een aankoopticket waar alle keuzes netjes op vermeld staan. Je kunt er ook voor kiezen om de trekkingsresultaten via de mail te ontvangen. Dit kun je doen door in je account te zoeken naar ‘Instellingen berichten’ of door de berichten op te slaan als favorieten.

Hoeveel kun je winnen met Viking Lotto?

Zolang er geen winnaar is in rang 1, blijft de jackpot stijgen. Dit kan oplopen tot 35 miljoen euro. De minimale jackpot bedraagt 3 miljoen euro. De kans dat je wint op een lot van 10 euro bedraagt 1 op 6,39.

Tips

Om miljonair te worden bij Viking Lotto hebben we hier een aantal tips voor je:
• Je kunt gewoon door blijven spelen met dezelfde getallen als je de vorige keer niet hebt gewonnen. Dit kun je doen door te drukken op ‘laatste bulletin’. Je kunt ook altijd je getallen nog wijzigen.
• Je kunt ook bulletins opslaan onder je favorieten en door blijven spelen met deze getallen. Dit selecteer je bovenaan de pagina door middel van het hartje.
• Naast het gewone spel kun je bij Viking Lotto ook het spel Joker+ spelen. Dit spel is dagelijks en staat los van de gewone trekking. Bij Joker+ selecteer je voor 1,50 euro een sterrenbeeld en kun je een prijs winnen tot maximaal 2 ton.

Conclusie

De verscheidenheid en diepgang van de prijzen in Vikinglotto bieden voor elk wat wils, van de gelegenheidsspelers die tevreden zijn met kleinere winsten, tot de risiconemers die hun zinnen hebben gezet op de jackpot. Door de dynamische aard van de prijzenpot en de invloed van ticketverkoop en speciale trekkingen is het een continu veranderend landschap dat een breed scala aan mogelijkheden en uitdagingen biedt.