Lotto Polska

De Nationale lotto in Polen ofwel de Polska lotto wordt gerund door Totalizator Sportowy, het staatsbedrijf dat verantwoordelijk is voor de Poolse gokactiviteiten.

Wanneer zijn de trekkingen?

Lotto-trekkingen vinden twee keer per week plaats, meestal op dinsdag- en zaterdagavond. Spelers kiezen zes nummers uit een bereik van 1 tot 49. Er is ook een extra nummer genaamd “Joker Number” dat spelers kunnen kiezen om hun winkansen te vergroten. Jokernummers worden getrokken uit een afzonderlijke reeks van 0 tot 9.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=24u0026v=1rRYEcmbLr4

Jackpots in de Poolse Lotto kunnen behoorlijk groot worden, vooral als er meerdere trekkingen zijn zonder winnaar. Als niemand alle zes nummers correct kiest, rolt de prijs door naar de volgende trekking, wat resulteert in een verhoogde jackpot.

Mini Lotto, Multi Multi en Ekstra Pensja

Naast Lotto zijn er andere populaire loterijspellen in Polen, zoals Mini Lotto, Multi Multi en Ekstra Pensja, die verschillende uitbetalingsstructuren en spelformaten bieden.

Extra spellen spelen:

Lottoplus – Nog een trekking van 6/49 voor dezelfde periode. Het jackpotbedrag is vastgesteld op PLN 1.000.000 en andere bedragen kunnen niet worden gewijzigd.
Super Szansa – De machine haalt de code eruit. Als je dit vergelijkt met het bedrag op de loterij, win je PLN 2.000.000. Met de aankoop van elk Polen Lotto-lot doe je automatisch mee aan deze trekking.