Speel mee als groep of koop loterij bundels

Meespelen in de loterij met een bundel (of genaamd groepsspelen) en hiermee je winkans vergroten dat kan vanaf nu!

Wanneer je mee wil spelen in de loterij, kun je natuurlijk gewoon een lot kopen, zelf je getallen kiezen en afwachten. Maar hoewel je met een enkel individueel lot veel geld kunt winnen, is de winkans niet erg hoog. Door in een groepsspel mee te spelen kun je je winkans vergroten; het nadeel daarvan is echter dat je niet zelf je loterij getallen kunt kiezen en dat de winst gedeeld moet worden met de groep en dus vaak wat lager is. Zowel het spelen met een individueel lot als het meedoen in een groepsspel heeft dus voor- en nadelen. Een ideale middenweg is dan ook het spelen via een bundel, waarmee je beide vormen combineert.

Speel nu mee in groep en kies uw favoriete loterij!

(ga vervolgens naar tabje: Lotto Bundles)

Individueel lot versus groepsspel

Om de juiste bundel te kunnen kiezen, is het van belang om het verschil tussen een individueel lot en een aandeel in een groepsspel goed te begrijpen. Want hoe zit dat nu precies? Een individueel lot is een gewoon lot waarop je je eigen getallen kiest, of door de computer laat kiezen. Als je met dit lot wint, dan is de prijs alleen voor jou. In een groepsspel daarentegen kopen heel veel mensen samen heel veel loten. Hierdoor speel je met een groot aantal getallencombinaties mee, waardoor je een hoge winkans hebt. Als één van die combinaties vervolgens wint, moet de prijs echter wel gedeeld worden door alle spelers uit de groep.

Op maat gemaakt
Bundels zijn te koop in verschillende varianten. Zo kun je altijd een bundel kiezen die bij je past. Uiteraard kun je ook zelf individuele loten kopen én zelf aandelen kopen in een groepsspel, maar het voordeel van een bundel is dat het vaak goedkoper is. Bovendien kun je via een bundel met één aankoop alle loten én aandelen in groepsspellen kopen die je wil, en hoef je dus niet meerdere verschillende aankopen te doen. Wel zo makkelijk. Een bundel maakt het dus mogelijk om je winkansen te vergroten, zonder dat je daar veel extra geld voor hoeft in te leggen.

Hoe wordt een bundel samengesteld?

De samenstelling van een bundel hangt uiteraard af van de loterij waarin je meespeelt. Elke loterij heeft zijn eigen regels en de bundels variëren dan ook per spel. Over het algemeen is het echter zo dat je per trekking kunt kiezen uit drie verschillende bundels. Elke bundel bevat tenminste één individueel lot en één aandeel in een groepsspel. De diverse bundels verschillen onderling in het aantal individuele loten en vooral in het aantal aandelen in groepsspellen dat ze bevatten.

Hoe meer aandelen hoe hoger de winkans
Wanneer je voor een bundel kiest waarin meerdere rijen voor groepspellen opgenomen zijn, dan verhoog je je winkans aanzienlijk. Doordat je slechts een aandeel in het groepsspel koopt, is de prijs daarentegen relatief laag. Je kunt bijvoorbeeld met een paar honderd verschillende getallencombinaties meespelen, zonder evenzoveel loten te hoeven kopen. In verhouding is de prijs dus zeer laag terwijl je winkans flink toeneemt. En dat is precies waarom het spelen met een bundel zo aantrekkelijk is. Je kunt hierdoor vaker winnen, kunt meegenieten van de spanning van het groepsspel en beleeft daardoor in het geheel meer plezier aan de loterij.

Gewonnen, en dan?
Hoe meer aandelen je hebt in een groepsspel, hoe vaker en meer je zal winnen. De prijs die door middel van een groepsspel is gewonnen, wordt gedeeld door het aantal aandelen. De prijs van een groepsspel waarin honderd aandelen zijn verkocht, wordt dus door honderd gedeeld. Als je twee aandelen in dat spel hebt, dan heb je dus recht op 2/100e van de prijs. In elke bundel zit ook een individueel lot. De winkans met dat lot is aanzienlijk lager, maar áls je wint, dan komt de prijs voor de volle honderd procent aan jou toe.