Brazilië wil einde maken aan loterijmonopolie Caixa

De Braziliaanse overheid schetste plannen voor de oprichting van een toeristische loterij en gezondheidsloterij. Na te zijn aangenomen door de Tweede Kamer van de Kamer van Afgevaardigden, is het wetsvoorstel ter goedkeuring naar de senaat gestuurd. Zodra het door de senaat is goedgekeurd, zal het wetsvoorstel officieel worden goedgekeurd door de president.

De spellen worden gelanceerd via zowel online als persoonlijke weddenschappen. De opbrengst van deze evenementen zal worden gebruikt voor Embratur, het Braziliaanse Agentschap voor de Promotie van Internationaal Toerisme, via online en retail gokken. Bovendien gaat een deel van de opbrengst naar het National Health Fund, FNS, via zowel online als retailgokken. Deze games worden gerund door de ministeries van Volksgezondheid en Toerisme, onder toezicht van het ministerie van Economische Zaken.

Goedkeuring Economische zaken Brazilie

Binnen 30 dagen na goedkeuring moet het ministerie van Economische Zaken bepalen welke organisatie concessie krijgt voor nieuwe spelen. Momenteel heeft CEF een monopolie op loterijen; andere particuliere bedrijven zullen echter kunnen strijden om het recht om deze spellen te exploiteren.

Het voorstel wordt onderzocht door de commissies Grondwet en Justitie en Burgerschap, naast de Commissie Financiën en Belastingen.

Plaats een reactie