De grootste kans op jackpot is bij de bankgiro loterij aldus de consumentenbond

Wil je meedoen met een loterij om ervandoor te gaan met een enorme geldprijs? De kans dat dit lukt is het grootst bij de BankGiro Loterij. Dit blijkt uit berekeningen van de Consumentenbond.

Volgens de Consumentenbond is de kans op het winnen van één of meer miljoen euro het meest haalbaar via deze loterij. Dit in vergelijking met de andere grote kansspelen die in Nederland worden aangeboden.

Nog steeds een geringe kans

Meedoen met de BankGiro Loterij levert je de grootste kans op om de jackpot in de wacht te slepen. De kans dat je bij deze loterij met een zeer hoog geldbedrag naar huis gaat is volgens de berekeningen van de Consumentenbond 1 op 790.499. Dit is nog steeds heel erg klein, maar in vergelijking met andere loterijen is deze kans het grootst.

Niet meteen miljonair

De kans om een miljoen euro te winnen bij de BankGiro Loterij is dus het grootste van allemaal, maar er meteen ook miljonair van worden wordt nog steeds lastig. Doordat je kansspelbelasting over je winst moet betalen houd je van dit miljoen ongeveer 700 duizend euro over. Om ook echt miljonair te worden is dus alsnog piepklein.

Als je kijkt naar de grootste kans om na kansspelbelasting nog steeds miljonair te zijn, is de kans het grootst bij Miljoenenspel. Hier heb je de beste kansen om ook netto een miljoen te winnen. Wel is het zo dat bij Miljoenenspel de kans op winst slechts 1 op 2,5 miljoen is, waardoor de kans al meteen weer een stuk lager ligt dan bij de BankGiro Loterij.

De grootste jackpot

Om ook echt een miljoen te winnen en op je bankrekening te krijgen, heb je de grootste kans bij Eurojackpot. Hier kun je namelijk de hoogste hoofdprijs winnen, die kan oplopen tot 63 miljoen euro. Zelfs met de flinke kansspelbelasting houd je dan nog ruim 44 miljoen euro over. Helaas is de winkans bij Eurojackpot extreem klein, namelijk 1 op 95.344.200.

Waar je ook geluk kunt hebben met het winnen van een groot bedrag is de Oudejaarsloterij. Hier heb je vaak vergelijkbaar hoge jackpots als bij Eurojackpot en is een kans van 1 op 4,7 miljoen veel reëler. Het nadeel alleen is wel dat dit mogelijk kan doordat de loten ook veel duurder zijn. Waar je voor Eurojackpot slechts 2 euro in hoeft te leggen, ben je bij de Oudejaarsloterij al 30 euro per lot kwijt.

Meeste kans

Als je kijkt naar het winnen van een prijs, ongeacht de grootte, ben je het beste uit bij de Staatsloterij. Hier is deze kans 1 op 2! Echter gaat het hier om alle mogelijke prijzen, van miljoenen en reisjes tot een gratis lot of slechts vijf piek. Je kunt dus ook een prijs winnen zonder winst te boeken.

Voor de grootste winkans op een prijs waar je ook echt winst op maakt raadt de Consumentbond Krasloten 24 Karaat Cash aan. Hier heb je een kans van 1 op 4,8 om een prijs te winnen die meer is dan je inleg, maar ook slechts iets meer wordt hieronder gerekend.

Plaats een reactie