De Powerball-jackpot van 768 miljoen dollar gewonnen in Wisconsin

De Powerball trekking van afgelopen woensdag was de op twee na grootste Amerikaanse jackpot ooit. Tenzij jij die gelukkige inwoner van Wisconsin bent die alle winnende nummers heeft, namelijk 16, 20, 37, 44, 62 en de Powerball nummer 12, is er iemand anders flink in de prijzen gevallen.

Wie heeft de Powerball jackpot gewonnen?

Een winnaar met een enkel kaartje dat verkocht werd in Wisconsin kwam overeen met alle zes de nummers waardoor deze winnaar de op twee na grootste jackpot in de Amerikaanse loterijgeschiedenis won, aldus loterijfunctionarissen.

Hoewel de Powerball op $ 768,4 miljoen staat, is de uiteindelijke winst natuurlijk lager dan dat. De winnaar kan een betaling van $ 477 miljoen in een keer accepteren of kan de komende 29 jaar 30 staffelprijzen krijgen die oplopen tot $ 768,4 miljoen, aldus loterijfunctionarissen. Deze jackpot is niet de grootste ooit, deze staat nog steeds op naam van de Mega Millions met een hoofdprijs van 1,6 miljard dollar.

Hoeveel tax betaal je over Powerball winst?

Maar er zijn geen totale belastingfactoren, die naar verwachting ongeveer $ 38 miljoen in de portemonnee van Wisconsin zullen pompen, afhankelijk van hoe de prijs wordt uitbetaald, zei secretaris Peter Barca van de inkomstenafdeling. De winnaar heeft 180 dagen om zijn prijs op te halen, aldus Cindy Polzin, directeur van de Wisconsin Lottery. Echter kan de winnaar niet anoniem blijven omdat Staatswet dit niet toestaat.
De Speedway in New Berlin, die het winnende ticket verkocht, krijgt $ 100.000 aan incentive-geld, verteld Polzin.

Ongeveer 60% van de loterijverkoop in Wisconsin wordt gereserveerd voor uit te betalen geldprijzen, terwijl ongeveer 28% van de verkoop belastingkredieten voor huiseigenaren ondersteunt, zei Barca.
De laatste jackpot is in waarde gestegen na 26 december, wat de laatste keer was dat de jackpot is gewonnen.

Indien jij die gelukkige winnaar bent, kun je met dat geld maar liefst 39 peperdure Bugatti La Voiture Noire wagens kopen. Maar zelfs als je niet alle getallen goed hebt kun je nog steeds een winnaar zijn!

“Deelnemende loterijen herinneren spelers eraan hun tickets te controleren op een van de negen manieren om te winnen: alleen al tijdens de woensdagswedstrijd wonnen meer dan 5,4 miljoen tickets prijzen variërend van $ 4 tot $ 2 miljoen”, aldus de Multi-State Lottery Association.
In de trekking van woensdag wonnen zeven mensen een prijs van $ 1 miljoen door alle vijf de witte ballen te matchen maar de rode Powerball niet te hebben. Twee andere spelers kwamen overeen met alle vijf de witte ballen en verdubbelden de prijs naar $ 2 miljoen vanwege Power Play-optie voor een extra $ 1.

Plaats een reactie