Franse speler Euromillions wint superjackpot van 220 miljoen euro

Tijdens de laatste trekking van Euromillions is de superjackpot gevallen op een lot dat is gekocht in Frankrijk. De Franse speler won hiermee een bedrag van 220 miljoen euro, de hoogste jackpot die in Europa ooit is gevallen. De gelukkige winnaar heeft nu zestig dagen de tijd om de prijs op te eisen, aldus de Franse organisatie FDJ, waar dit loterijspel in het land onder valt.

Hoogste jackpot in de geschiedenis

Euromillions wordt sinds 2004 georganiseerd. Vorige week viel de jackpot niet, waardoor bij deze trekking een herkansing op de hoogst mogelijke jackpot kwam. Deze viel tijdens de trekking op de getallen 21, 26, 31, 34 en 49, met stergetallen 2 en 5 als bonusgetallen. Ook wonnen 13 spelers een bedrag van ruim 33 duizend euro en nog eens een grote groep een bedrag van wel 1416 euro.

Begin dit jaar stond het recordbedrag van de hoogste gevallen Europese jackpot op 210 miljoen euro. Dit bedrag werd gewonnen door een speler van Euromillions uit Zwitserland. De laatste hoogste jackpot in Frankrijk dateert van december vorig jaar, toen won een speler uit het zuiden van het land een bedrag van 200 miljoen euro.

Plaats een reactie