Goede doelen loterij stopt sponsoring Koffietijd

Als Koffietijd een goede doelenloterij krijgt, eindigt de sponsor.

In mei 2023 stopt het gesponsorde ochtendprogramma Koffietijd van Goede Doelen Loterijen. Dat hebben de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij, die de show sponsorden, besloten. Het lage aantal kijkers van het programma rechtvaardigde geen voortdurende sponsoring door hen. De show is de laatste tijd achtergebleven bij het gemiddelde aantal kijkers. Dit komt omdat het contract van het komende seizoen pas volgend jaar wordt verlengd.

Geen toekomst voor koffietijd

Dit betekent dat het absoluut noodzakelijk is dat kijkers nu beslissen over de toekomst van de show. We zijn verheugd om samen te werken met RTL en Talpa Entertainment Productions. Ons doel is om elke dag op een positieve manier te beginnen door Patrick, Vivian, Pernille, Loretta en Quinty in de kijker te zetten. We hopen in de toekomst voldoende kijkers te blijven bereiken.

Veel kijkers drinken graag koffie voordat ze naar hun favoriete programma’s kijken. Peter van der Vorst, directeur content van RTL, vindt dat echter jammer. Hij verklaarde: “Het is triest om te zien dat de reguliere koffietijd wordt stopgezet.”

De ochtendshow gaf elke ochtend ruimte aan de goede doelen van de Loterijen. Tot 2018 organiseerden ze shows vanuit het kantoor van theLotteries in Amsterdam.

Plaats een reactie