Inwoner Michigan wint 1 miljard dollar in Amerikaanse loterij

Een deelnemer van de Mega Millions loterij in de Amerikaanse staat Michigan heeft dit weekend de jackpot gewonnen. De gelukkige winnaar mag een bedrag bijschreven van 1 miljard Amerikaanse dollar, omgerekend zo’n 821 miljoen euro.

Vrijdagavond werd bij Mega Millions, een van de grootste loterijen in de Verenigde Staten, de trekking van de jackpot gedaan. De winnende getallen waren 4, 26, 42, 50 en 60, met 24 als speciaal getal de Mega Ball. De winnaar wordt nu verzocht om naar de loterij toe te komen om de prijs in ontvangst te nemen.

Keuze van uitbetaling

Uit de gegevens blijkt dat de winnaar van de jackpot zijn of haar lot heeft gekocht in een vestiging van supermarktketen Kroger in de plaats Novi in Michigan. Hij of zij wordt verzocht contact op te nemen met Mega Millions, om de prijs in ontvangst te kunnen nemen. Hierbij heeft de kandidaat de keuze of het volledige bedrag in één keer op de rekening gestort wordt of dat de winnaar eerst een gedeeltelijke uitbetaling wil ontvangen en deze dan in termijn gestort krijgt voor de komende 29 jaar.

De enorme hoogte van de jackpot komt omdat de jackpot al 37 keer op rij niet was gevallen. Hierdoor werd de magische grens van 1 miljard aangetikt. Bij de betaling kan de winnaar een cash prijs krijgen van 739 miljoen dollar, waar na belastingen nog 530 miljoen dollar van overblijft. Omgerekend is dit ongeveer zo’n 435 miljoen euro.

Plaats een reactie