De jackpot mislopen door een te laag saldo

Kamal Maihouane liep een miljoenenprijs in de Nationale Postcodeloterij mis doordat hij niet voldoende saldo op zijn rekening had staan. Hierdoor kon het verschuldigde bedrag voor de aanschaf van vier loten niet afgeschreven worden, met als gevolg dat de jackpot aan zijn neus voorbij ging.

Kamal speelt iedere maand automatisch met vier loten mee in de Nationale Postcodeloterij. Toen in januari de jackpot van €43,9 miljoen in zijn wijk viel, dacht hij met zijn vier loten een flinke prijs te hebben gewonnen. Er bleek echter onvoldoende saldo op zijn rekening te staan, waardoor de incasso van de Nationale Postcodeloterij niet kon worden uitgevoerd. Op de postcode van Kamal, de winnende postcode van die trekking, viel een prijs van maar liefst €22 miljoen, die over vijftien winnaars verdeeld werd. Kamal behoorde echter tot zijn verbazing niet tot de gelukkigen die plotseling miljonair werden.

Omdat Kamal wel voldoende saldo op zijn rekening had staan om twee loten te betalen, stapte hij naar de rechter in de hoop dat de Nationale Postcodeloterij hem alsnog de helft van de eigenlijke prijs uit zou moeten betalen. De rechter gaf hem echter geen gelijk en oordeelde dat de Nationale Postcodeloterij de man niets schuldig is. Volgens de rechter is het de verantwoordelijkheid van de spelers zelf om voor voldoende saldo te zorgen op de rekening waarop de loten worden geïncasseerd. Het is niet de taak van de loterij om na te gaan of een incasso voor minder loten wel mogelijk zou zijn.
De gang naar de rechter leverde Kamal dus geen jackpot op. In tegendeel zelfs. De kosten van de rechtszaak zijn namelijk voor rekening van Kamal, omdat hij het proces verloren heeft. Dat betekent dat hij een nota van ruim €10.000 tegemoet kan zien. Na het mislopen van een miljoenenjackpot is dat een extra bittere pil.

Plaats een reactie