Nationale Postcode Loterij stopt met Nederlandse loterij vergunning

Novamedia, het moederbedrijf van Vriendenloterij en Postcode Loterij, heeft afstand gedaan van haar vergunning om in Nederland online kansspelen aan te bieden. Volgens het bedrijf maken strengere regelgeving online games ongeschikt voor fondsenwerving. Novamedia Gaming BV, de speciale BV die Novamedia BV heeft opgericht voor haar online kansspelvergunning, is verdwenen uit de lijst van legale kansspelaanbieders in Nederland.

Het weglaten van de website van de Kansspelautoriteit is een eigen keuze van Novamedia Gaming BV. De Vriendenloterij en het moederbedrijf van de Nationale Postcode Loterij gaven hun eigen vergunningen uit.

In een bericht op haar website laat Novamedia weten dat online gamen niet geschikt lijkt om geld in te zamelen voor het goede doel. Liefdadigheidsloterijen blijven de omvang van de totale loterijmarkt vergroten in de landen waarin ze actief zijn en creëren een grotere basis voor donaties aan goede doelen.

goede doelen en loterijen

Het wegnemen van beperkingen op de fondsenwerving van goede doelen is een praktische oplossing om meer geld vrij te maken voor goede doelen. Zeker in een tijd waarin de vele goede doelen die we steunen alle mogelijke steun bieden aan gebieden die zijn geteisterd door oorlog, economische en politieke crisis, geweld en natuurrampen.

Binnen de Novamedia/Postcode Loterij Groep lag de focus altijd op innovatie en kansen om de zes nationale en internationale loterijen zo aantrekkelijk mogelijk te houden voor spelers en zo lonend mogelijk voor het goede doel op de lange termijn. Binnen de mogelijkheden die een goededoelenloterijvergunning biedt, richten loterijen zich op aspecten als aantrekkelijk spelaanbod en activiteiten en activiteiten die aantrekkelijk zijn voor winnaars en spelers.

Online kansspelen niet geschikt voor fondsenwerving

Novamedia, eigenaar en ontwikkelaar van het postcodeloterijformat, heeft van Novamedia Gaming BV een vergunning gekregen om in 2022 in Nederland online kansspelactiviteiten uit te voeren. Dit deel van de industrie wordt besproken en vervolgens met recht meer gereguleerd, waardoor het ongeschikt is voor fondsenwerving. Daarom heeft Novamedia besloten om verder onderzoek te doen naar de innovatieve mogelijkheden van haar veilige loterij en voorlopig af te zien van verdere investeringen in de mogelijkheden van online kansspelen in Nederland.

Plaats een reactie