Nederlandse loterij verlengt sponsordeal met NOC NSF voor 10 jaar

TeamNL heeft er voor het komende decennium een ​​nieuwe hoofdsponsor bij: de Nederlandse Loterij. NOC*NSF, de Nationale Sportcommissie van Nederland, koos voor de loterij vanwege de structurele ondersteuning van sport in het land. Dit is in Gelredome, Arnhem, bekrachtigd door 28 verschillende sportverenigingen.

Top 10 land op het gebied van sport

Door de Corona Crisis is Nederland een flink deel van zijn sportdeelname kwijt. Hoewel het herstel is begonnen, is het niet voldoende; daarom heeft NOCNSF de Sportagenda 2032 in het leven geroepen. De Nederlandse Loterij, hoofdsponsor van TeamNL, draagt ​​bij aan de uitvoering van dit plan door een belangrijke bijdrage te leveren aan het realiseren van de doelstelling van NOCNSF om het meest sportieve land ter wereld te zijn. NOC*NSF zet zich in voor dit idee. Volgens hen wordt wekelijks door 14 miljoen mensen in Nederland aan sport gedaan. Bovendien geloven ze dat 12 miljoen mensen drie keer per week sporten. Hierdoor behoort Nederland tot de top 10 van sportlanden ter wereld. Een atleet, teamlid of vrijwilliger zijn – individueel of als onderdeel van een team uitblinken in sport – wordt door deze toewijding mogelijk geacht.

André Cats, directeur topsport NOC*NSF, noemt dit een mooie bijdrage aan de sport in het land. Hij zei dat het de sport het komende decennium extra financiële kracht gaf en de verbinding tussen TeamNL en topsporters vergroot. Dit zou volgens Cats de inspirerende en verbindende kracht van de topsport in het land vergroten.

Plaats een reactie