Ongelooflijke lottotrekking in Zuid-Afrika

Tijdens de trekking van de lotto in Zuid-Afrika kwamen er toch wel bijzondere winnende getallen tevoorschijn. Hier kwamen namelijk zes op elkaar volgende cijfers als winnaar uit de bus. Een zeer ongeloofwaardige reeks, maar toch hebben er een aantal mensen met deze cijfers gewonnen. Veel Zuid-Afrikanen vinden dit erg onwaarschijnlijk en vermoeden dat er met de uitslag is geknoeid.

Bij de Powerball, de nationale loterij van Zuid-Afrika, werden de getallen 5, 6, 7, 8 en 9 getrokken, met daaropvolgend het extra Powerballgetal 10. De reeks is zo onwaarschijnlijk dat je zou verwachten dat niemand erop zou gokken, maar toch zijn er maar liefst twintig spelers die deze uitslag hadden voorspeld. Ieder van hen heeft nu een prijs gewonnen van een aantal miljoen Afrikaanse rand, dat neerkomt op zo’n drie ton in euro’s.

Reacties op Twitter

De loterij maakte deze uitslag bekend via hun Twitteraccount. Hierin gaf de loterij ook al aan dat de cijferreeks zeer onwaarschijnlijk was, maar dat er toch meer dan genoeg mensen meespeelden met deze getallen. De prijs moest daarom verdeeld worden, iets dat niet vaak gebeurt bij deze loterij.

Maar veel Twitterende Afrikanen vinden dit te toevallig en vermoeden dat er is gefraudeerd. Zo wordt de lotto neergezet als een zwendel. Volgens de Nationale Loterijcommissie in Zuid-Afrika is er goed op toegezien dat de loting verliep volgens de richtlijnen. Ook geeft de commissie aan dat de kans op deze getallen heel klein is, maar niet onmogelijk. Volgens hen was de kans op deze getrokken getallen 1 op 42 miljoen, zeer laag maar toch een kans.

Plaats een reactie