Recordjackpot EuroMillions gewonnen door Zwitser

De recordjackpot van EuroMillions is gevallen op een lot door een speler in Zwitserland. Dat heeft de Zwitserse nationale loterij Swisslos bekendgemaakt. Het gaat om een jackpot van een recordhoogte van 210 miljoen euro.

De winnaar van de miljoenen is al bekend bij de loterij, zo laat Swisslos weten. Wel kiest de loterij ervoor om pas na het weekend contact op te nemen met de gelukkige winnaar, zodat hij of zij de winst even op zich in kan laten werken. Het gigantische bedrag wordt in één keer naar de gelukkige Zwitser overgemaakt.

Zeer kleine kans winnen Euromillions

De winnende getallen van EuroMillions waren 6, 12, 22, 29 en 33, met 6 en 11 als extra stergetallen. De Zwitserse speler had alle getallen correct, een kans van 1 op 140 miljoen. Er waren nog twaalf andere spelers die op één stergetal na alles goed hadden, deze spelers winnen een bedrag van 2,49 miljoen euro per persoon.

De reden waardoor de jackpot ditmaal zo hoog kon worden, was omdat de jackpot al negen keer achter elkaar niet gevallen was. Geen enkele speler had toen de juiste getallen gekozen. Daarbij komt nog dat een deel van de superjackpot bij de prijzenpot werd gestopt. Wat ertoe leidde dat de recordjackpot op 210 miljoen euro kon komen te staan.

Gewijzigde voorwaarden Euromillions

De jackpot van 210 miljoen euro was de maximale hoogte die een speler op het moment kon winnen. Dit komt omdat de regels omtrent de maximale hoogte van de jackpot van EuroMillions zijn aangepast. De maximale jackpot werd toen vastgesteld op 200 miljoen euro en iedere keer dat deze dan valt komt er 10 miljoen euro bij dit maximale bedrag. Hierdoor kan bij de volgende trekkingen het maximale bedrag oplopen tot 220 miljoen euro. De absolute maximale jackpot is vastgesteld op 250 miljoen euro.

Plaats een reactie