Speler uit Doetinchem wint 1 miljoen euro met Staatslot

Een lot kopen bij de supermarkt en hopen dat je een miljoen wint. Dit dacht een speler uit het Gelderse Doetinchem waarschijnlijk ook toen deze een Staatslot kocht in de plaatselijke vestiging van Albert Heijn. Niet wetende dat hij of zij ook echt een miljoen zal winnen.

Tijdens de trekking van 10 juli viel de Hoofdprijs van 1 miljoen euro op lotnummer FZ 43573, een lot dat is gekocht in de Albert Heijn in Doetinchem. Dit bedrag wordt belastingvrij uitgekeerd aan de gelukkige winnaar. De jackpot is tijdens de trekking niet gevallen en staat daarom op 10 augustus op 11,7 miljoen euro. De kans dat de jackpot dan valt is 20 procent.

Hulp bij gewonnen geld

Het gewonnen geldbedrag wordt uitgekeerd op het hoofdkantoor van Nederlandse Loterij, waar Staatsloterij onderdeel van, in Rijswijk. Hier krijgen de winnaars niet alleen hun gewonnen geld, maar worden zij ook geholpen hoe om te gaan met het gewonnen geld. Dit noemen ze bij Nederlandse Loterij ook wel Eerste Hulp bij Geluk.

Winnaars hoeven alleen naar het hoofdkantoor te komen wanneer zij een groot geldbedrag hebben gewonnen. Wie de gelukkige winnaar is wordt door de loterij nooit publiekelijk bekendgemaakt.

Plaats een reactie