Swiss lotto jackpot

De Swiss lotto is de nationale loterij van Zwitserland. Tot nu toe zijn er 755 miljoen winsten behaald in de Zwitserse loterij, waarvan zeven al in het lopende jaar 2019. De grootste jackpot dateert van 23 augustus 2014. Op dat moment noteerde een enkele speler 48,6 miljoen frank.

Zwitserse lotto winnaars

De Zwitserse-loterij jackpot is in 2019 al direct gehackt, een goede 35 miljoen frank is gewonnen door een loterij-speler van de Duitse Zwitserland en Ticino – het Swisslos gebied.

Een andere persoonhad 6 cijfers goed en won één miljoen frank, de Zwitserse Swisslos op zaterdagavond. De winnende cijfers waren 2, 4, 5, 14, 16 en 27 en het Lucky Number 3.

Verschil Zwitserse loterij en Euromillions

Er is geen limiet aan de jackpot voor EuroMillions op de Zwitserse Lotto. De Zwitserse loterij is echter niet synoniem voor zulke hoge winsten als de Europese. Met de Zwitserse Lotto zijn de kansen om te winnen hoger. Het is 1 tot 31 miljoen, bij EuroMillions is de kans 1 tot 136 miljoen. De Euromillions wordt officieel niet georganiseerd in Zwitserland wel in het buurland Oostenrijk. De Eurojackpot wordt wel in beide landen georganiseerd. Hier is de maximale jackpot 90 miljoen euro.

22 nieuwe loterij-miljonairs in 2018

Hoeveel miljonairs zijn er bijgekomen bij de Zwitserse Lotto in 2018? In het afgelopen jaar wonnen meerdere gelukkige mensen miljoenen, in totaal 22 miljonairs. Miljoenen euro’s aan winst van het Bodenmeer tot aan Bazel naar Ticino. De meeste winnaars zijn woonachtig in het Franstalig Zwitserland, 10 van de 22 loterij miljonair komen daar vandaan. Voornamelijk dus uit West-Zwitserland.