Veel winnaars aprilt rekking Staatsloterij

De apriltrekking van de Staatsloterij heeft ontzettend veel winnaars opgeleverd. Er gingen tijdens deze trekking maar liefst acht prijzen van twee ton en zes prijzen van een ton uit. Dat is, zelfs voor de Staatsloterij, ongekend veel.

Prijzen vallen op 1/5 loten

Dat heeft overigens ook een logische verklaring. Staatsloterij had een hoofdprijs van een miljoen euro klaar staan. Deze prijs viel echter op 1/5 loten, waardoor er meerdere prijzen van een ton vielen. En daar komt nog eens bij dat ook de XL-trekking een miljoen euro had die op 1/5 loten viel. Daardoor waren er drie extra spelers die twee ton wonnen doordat ze de XL hadden toegevoegd op hun Staatslot. Overigens worden alle prijzen die je wint bij de Staatsloterij geheel belastingvrij uitgekeerd.

Veel prijzen in het zuiden

Wat overigens opvalt bij de prijzen die gewonnen zijn, is dat er heel veel prijzen in de zuidelijke provincies van het land gevallen zijn. Zo was er in het Noord-Brabantse Oosterhout een gelukkige winnaar van twee ton. Verder vielen er in deze provincie ook nog eens drie prijzen van een ton. De winnaars komen uit Son en Breugel, Raamsdonkveer en Oisterwijk. In Limburg waren er zelfs twee gelukkige winnaars van de twee ton. Zowel in Cadier en Keer als in Bergen werd deze prijs uitgekeerd. Verder viel er ook een winnaar van een ton in Bunde te noteren. Andere grote prijzen vielen in Gelderland, Groningen Noord-Holland en Zuid-Holland.

Jackpot

Ondanks alle grote prijzen, ging de grootste prijs van allemaal er ook deze trekking niet uit. De Jackpot van de Staatsloterij viel namelijk niet tijdens de apriltrekking. Daardoor schuift die automatisch door naar de volgende reguliere trekking. Die vindt plaats op 10 mei. Overigens groeit de Jackpot daardoor opnieuw. Inmiddels staat er een gigantisch bedrag van maar liefst 14.2 miljoen euro netto te wachten op de winnaar.

Plaats een reactie