Britse Gambling Commission verduidelijkt standpunt over gratis loterijen

De Britse kansspelcommissie heeft naar aanleiding van een toename van het aantal vragen uit het publiek haar standpunt verduidelijkt ten aanzien van het wettelijk toezicht op zogenoemde gratis loterijen en prijsvragen. De toezichthouder heeft zijn rol verduidelijkt na een toename van het aantal vragen van het publiek.

De toezichthouder heeft verduidelijkt dat dergelijke wedstrijden niet onder de Britse Gambling Act van 2005 vallen en dat zij daar dus ook geen toezicht op houdt.

Toezicht eigen loterijen

De Gambling Commission waarschuwde het publiek dat bedrijven achter dergelijke loterijen en wedstrijden “mogelijk niet aan hetzelfde toezicht onderworpen zijn als gereguleerde aanbieders van gokproducten en mogelijk niet hetzelfde niveau van consumentenbescherming bieden tegen gokgerelateerde schade”.

Zij waarschuwde ook dat er mogelijk geen onafhankelijk toezicht is om te garanderen dat de opbrengst naar een goed doel gaat.

De toezichthouder merkte echter op dat de wetgeving wel een onderscheid maakt in de manier waarop gratis trekkingen en prijsvragen moeten worden gestructureerd om te voorkomen dat ze als een loterij worden aangemerkt. Zij waarschuwde dat organisatoren die niet aan de vereisten voldoen, een illegale loterij zouden kunnen exploiteren, in welk geval zij zou ingrijpen en actie zou ondernemen.

Plaats een reactie