Wat zijn de gevolgen van de corona voor Europese loterijen?

Europa is het epicentrum geworden van de uitbraak van Covid-19 naarmate de tijd verstreek, met vooral Spanje en Italië zwaar getroffen. Wat voor gevolgen heeft de corona crisis op loterijen en trekkingen binnen Europa? In Italië is SuperEnalotto tot nader order opgeschort. De laatste trekking voordat deze werd gestopt, kwam op zaterdag 21 maart.

Het is daarom momenteel niet mogelijk om inzendingen in Italië te kopen voor SuperEnalotto of een aantal andere spellen, waaronder Eurojackpot. Er worden echter nog steeds Eurojackpot-trekkingen gehouden, aangezien de loterij plaatsvindt in Finland en er in totaal 18 deelnemende landen zijn.

Spaanse loterijen tijdens Corona

Loterijen zijn ook geschorst in Spanje, met binnenlandse trekkingen in de wacht en tickets zijn momenteel niet beschikbaar. De claimperiode voor prijzen is echter ook bevroren, dus spelers hoeven zich geen zorgen te maken dat ze geld missen dat ze verschuldigd zijn uit eerdere tickets. De claimperiode wordt hervat wanneer de alarmtoestand in Spanje voorbij is.

Euromillions stelt trekkingen uit

Een aantal EuroMillions-landen, waaronder Frankrijk en België, hebben ook hun claimperiodes verlengd om spelers te helpen. EuroMillions wordt getrokken in Frankrijk en zal elke dinsdag en vrijdag plaatsvinden, maar er zijn grenzen gesteld aan hoe ver van tevoren je kunt deelnemen vanwege onzekerheid over wat er kan gebeuren. Je kunt alleen meedoen aan trekkingen tot en met dinsdag 14 april.

Plaats een reactie